餐厅: 憶食尚臘味煲仔飯
资讯:

👨🏻‍🍳忆食尚腊味煲仔饭 (佐敦)📍佐敦文汇街22-24号地下2-4号舖 「暂时食过最好食既煲仔饭👍🏻」 想食小菜,见到呢间仲有煲仔饭,去试试😋柯甸站出会近D,嘉多娜隔离😝有两层‼️星期五夜晚下层好快full哂,我地去左上层。 员工好贴心,见到我地行到身水身汗,比左杯冰我地🙈👍🏻🫖铁观音本身茶香气浓,加埋,极爽!!好茶🥹 👍🏻🍽️广式腊味煲仔饭必食‼️暂时食过最好食既煲仔饭佢地用既系古法瓦缸头抽,葱香,五常大米,粒粒饱和烟韧,员工会帮手捞匀😝头抽加得刚好,香、够味,且不会太咸!!佢地用既广式腊味都系惹味不咸!!广式腊肉、广式鲜肉腊肠、南安板鸭,好好味😋😋就咁食都吾会太咸👍🏻最后既饭焦,脆卜卜吾痴牙!!少有饭焦做到吾痴牙🥹大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻🍽️芥菜排骨煲芥菜少有煮到熟仲保持到翠绿,仲要吾苦🤤排骨够味吾腥!!汤加左胡椒,味道好似胡椒猪肚汤😻好饮!!😆 👍🏻🍽️甜蜜咕噜肉配菜全部都好甜,红黄椒、菠萝,咕噜肉炸粉吾算多,每粒都啖啖肉,好开胃😆 👍🏻🍹菠萝特饮👍🏻🍹水果特饮天气太热,一坐低就黎2杯野饮先😆调味一流,梳打爽,fruit punch🤤好爽喉,吾算太甜,但系好解渴同解热😆 呢到D服务
👨🏻‍🍳忆食尚腊味煲仔饭 (佐敦)
📍佐敦文汇街22-24号地下2-4号舖

「暂时食过最好食既煲仔饭👍🏻」

想食小菜,见到呢间仲有煲仔饭,
去试试😋
柯甸站出会近D,嘉多娜隔离😝
有两层‼️
星期五夜晚下层好快full哂,
我地去左上层。
铁观音

员工好贴心,见到我地行到身水身汗,
比左杯冰我地🙈
👍🏻🫖铁观音
本身茶香气浓,
加埋,极爽!!好茶🥹
广式腊味煲仔饭

👍🏻🍽️广式腊味煲仔饭
必食‼️暂时食过最好食既煲仔饭
佢地用既系古法瓦缸头抽,葱香,
五常大米,粒粒饱和烟韧,
员工会帮手捞匀😝
头抽加得刚好,香、够味,且不会太咸!!
佢地用既广式腊味都系惹味不咸!!
广式腊肉、广式鲜肉腊肠、南安板鸭,
好好味😋😋就咁食都吾会太咸👍🏻
最后既饭焦,脆卜卜吾痴牙!!
少有饭焦做到吾痴牙🥹
大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻🍽️芥菜排骨煲
芥菜少有煮到熟仲保持到翠绿,
仲要吾苦🤤
排骨够味吾腥!!
汤加左胡椒,味道好似胡椒猪肚汤😻
好饮!!😆
甜蜜咕噜肉

👍🏻🍽️甜蜜咕噜肉
配菜全部都好甜,红黄椒、菠萝,
咕噜肉炸粉吾算多,
每粒都啖啖肉,
好开胃😆

👍🏻🍹菠萝特饮
👍🏻🍹水果特饮
天气太热,一坐低就黎2杯野饮先😆
调味一流,梳打爽,
fruit punch🤤
好爽喉,吾算太甜,但系好解渴同解热😆

呢到D服务真系值得一赞🙈
忙都不忘保持笑容,
上下层走上走落送餐,
同埋真系好贴心🙈
送上冰粒、feel到冷气有较大左,
我地好大汗🙈🙈

煲仔饭暂时top1🫶🏻
无论味道、饭既软熟度、饭焦、选材,
都睇得出有钻研过,
推👍🏻

#忆食尚腊味煲仔饭 #香港煲仔饭关注组 #香港煲仔饭 #香港美食

铁观音
广式腊味煲仔饭