2021-09-24
除咗主打素食,佢哋装横亦非常有特色。环境布置,无论墙身、枱櫈等,都系以粉紫色同白色为主,感觉柔和舒适。同时佢哋食物亦好有惊喜!和风凉拌荞麦面 配 吉列淮山蓉素鳗鱼 $108荞麦面爽弹,卖相吸引就不在话下。我最相讲既就系吉列淮山蓉素鳗鱼:佢哋将紫菜舖喺淮山蓉既表面,感觉就好似鳗鱼皮,食落仲多咗种香味。同埋佢哋将素鳗鱼炸得香脆之余,素肉既口感都唔差(腍腍哋),就算你合埋眼咁食,都唔会觉得佢系山药,再点埋佢哋既蛋黄酱,食落就更惹味啦!套餐仲配鲜茄甘荀香芋浓汤番茄既酸味同甘荀味道非常夹,好开胃!再加上细细粒甘荀香芋, 饮落多咗种层次。香脆法包焗得好脆,摆得耐都唔会变得冧,同时又唔会硬到成块石头咁,蘸汤食一流!青柠百香果冰茶 ( +$10)饮落几甜,入面仲有百香果籽,再加埋青柠,成个感觉都几Fresh名称:雅 ‧悠蔬食地址:尖沙咀金马伦道48号中国保险大厦3楼B号舖
和风凉拌荞麦面 配 吉列淮山蓉素鳗鱼 $108
套餐仲配
鲜茄甘荀香芋浓汤
香脆法包
青柠百香果冰茶 ( +$10)
名称:雅 ‧悠蔬食
地址:尖沙咀金马伦道48号中国保险大厦3楼B号舖