去完粉岭前裁判法院打卡,发现隔离有间cafe就谂住入去抖下,估唔到有惊喜😍原来佢就系锦田长期排长龙既cohee😲,当日我地4点半入去就咁岩有张窗边位👏🏻,其他枱都坐满人的!推荐指数:🐷🐷🐷🐷(5分满分)(原因:环境舒适,咖啡有惊喜)☕️Brazil Yellow Bourbon 𝐇𝐊𝐃 48见佢有搞咖啡workshop,应该咖啡系最出名👍🏻,所以就算我地唔系陈豪,就叫左杯试下🤣(🔖每款咖啡都有taste note可以大约知道会系咩味道)。咖啡好香浓,易入口!男朋友完全唔好咖啡都觉得不错🥰,真系有股花生香🥜,口感有层次,值得一试!🧁日式麻糬卷蛋糕(伯爵茶)𝐇𝐊𝐃 48蛋糕湿润,浓浓的伯爵茶香🤩,麻糬烟韧拉丝,充满牛奶味🥛,唔系cheap cheap面粉味,不过麻糬份量可以再占多d,唔够喉🍫Iced Earl Grey Chocolate 𝐇𝐊𝐃 43 香滑味浓,就算系朱古力,口感亦比较轻盈🫶🏻。伯爵茶味相比蛋糕冇咁突出,建议饮热既会更好味环境:走日系小清新风🤎,空间开扬,仲有榻榻米同户外座位🤩,真系几岩weekend过嚟打卡兼叹咖啡☕️P.S. 下午6点就close ga la,要过嚟打卡就

推荐指数:🐷🐷🐷🐷
(5分满分)

(原因:环境舒适,咖啡有惊喜)

Brazil Yellow Bourbon

🧁日式麻糬卷蛋糕(伯爵茶)𝐇𝐊𝐃 48
日式麻糬卷蛋糕(伯爵茶)

Iced Earl Grey Chocolate

P.S. 下午6点就close ga la,要过嚟打卡就要留意喇。隔离既前裁判法院星期六都唔多人,好好影!

2023-01-29
Brazil Yellow Bourbon