呢间餐厅位于铜锣湾商厦Tower 535入面,直上两条电梯大堂位置就会见到,外型设计得好似日本滑雪场嘅木屋咁⛷️室内外都摆放了唔少梳化同咕𠱸🛋️感觉漫暖舒适,上班族忙里偷闲嚟呢到用餐,感受下日本气氛都唔错架🤣呢到主打午市日式便当料理,而铺满草地嘅室外座位都可以chill下添~🍱便当午餐 ($118)呢个便当最吸引嘅地方,就系除咗主食同Side dish之外,仲可以拣4款便当菜式😍俾客人可以自由组合呢六格便当,丰俭由人,真系相当吸引☺️🔸主食厚多士 - 多士烘得几香脆🙈🔸Side dish日式昆布猪骨汤🔸4款便当1️⃣三文鱼籽炒滑蛋呢款就咁食比较普通,摆上多士食几夹2️⃣蟹肉冻豆腐豆腐超嫩滑,食到一丝丝嘅蟹肉,配搭柚子醋好清新开胃😍3️⃣味噌五花肉五花肉肥瘦相间,大片之余味道唔会太咸👍🏻4️⃣烧鳗鱼 (+$18) 鳗鱼肉质系弹牙𠮶种,个人比较中意soft啲、软稔嘅质感🙈🍵Ice Uji Matcha Latte (跟餐+$49)抹茶都几香浓滑身,饮落唔会觉得太甜,不过略嫌细杯咗小小🤣大杯啲就perfect😍☕️Hot Hojicha Latte ($52)呢杯热饮有惊喜😍拉花图案几靓🙈炭焙味道好香浓,值得一试!

🍱便当午餐 ($118)
🔸主食
厚多士 - 多士烘得几香脆🙈
🔸Side dish
日式昆布猪骨汤
🔸4款便当
1️⃣三文鱼籽炒滑蛋
呢款就咁食比较普通,摆上多士食几夹
2️⃣蟹肉冻豆腐
豆腐超嫩滑,食到一丝丝嘅蟹肉,配搭柚子醋好清新开胃😍
3️⃣味噌五花肉
五花肉肥瘦相间,大片之余味道唔会太咸👍🏻
4️⃣烧鳗鱼 (+$18)
鳗鱼肉质系弹牙𠮶种,个人比较中意soft啲、软稔嘅质感🙈
便当午餐

Uji Matcha Latte

☕️Hot Hojicha Latte ($52)
呢杯热饮有惊喜😍拉花图案几靓🙈炭焙味道好香浓,值得一试!
Hojicha Latte

午餐