呢度嘅装潢走怀旧风,店外以至店内都有唔少打卡位,充满老香港情怀,感觉十分地道😚!.💖 (HK$488).🔸 汤底有12款,可任选其一。妹猪仔拣咗呢一款,汤底好清甜,蚬嘅数量唔少,而且好大粒,蚬肉胀卜卜, 十分鲜甜😋!店员仲特登比多两个碗,等我哋用嚟载住啲蚬壳,非常贴心❤️!.🔸 牛颈脊厚薄适中,油脂分布均匀,唔会太肥太瘦。食落肉质偏扎实,牛味香浓😍!.🔸 跟餐有3款即包嘅火锅饺类🥟,每款2只,分别系:双籽鲜虾云吞、韮菜饺、招牌午餐肉饺。饺类即点即包,每只都皮薄馅靓,食落好新鲜👍🏻!.🔸 跟餐系「手打五宝丸」,共5款手打丸类,每款2粒,分别系:猪肉丸、陈皮鲮鱼丸、鲜牛丸、Q弹鲜墨鱼丸、Q弹鲜虾丸。5款手打丸都系迷你size,啱晒一啖食落口,由于系新鲜手打,食落新鲜又弹牙🙌🏻!.🔸[火锅配料] 食咗猪颈肉片、冰豆腐、顶级蟹柳、芝士肠。值得一提~猪颈肉片拼砌成一朵花咁,十分有心思!而且厚薄适中,食落爽口唔油腻😋。.🔸 新鲜炸响铃同自制炸鱼皮好大件,同样系即点即炸,一炸起就端上,所以够晒热辣辣,食落香脆。放落汤底几秒,吸收埋汤底,食落更惹味😉~.🔸 其实系个杂菜拼盘🥬,当日食嘅蔬菜有呢几款:油麦
💖[两丁友打边炉套餐] (HK$488)
🔸[今晚卜卜蚬锅]
今晚卜卜蚬锅

🔸[顶级安格斯牛颈脊(例牌)]
顶级安格斯牛颈脊(例牌)

🔸[即包饺饺]

邪恶炸响铃配自己啊炸鱼皮
新鲜炸响铃
自制炸鱼皮
🔸[新鲜蔬菜大大兜]
其实系个杂菜拼盘🥬,当日食嘅蔬菜有呢几款:油麦菜、白菜仔、萝卜片、南瓜片、木耳。
杂菜拼盘
🔸[饱肚粉面]
跟餐可以喺饱肚粉面类拣选其一,妹猪仔就拣咗刀削面,食落烟烟韧韧。不过佢迟上,而𠮶阵又食得兴起,所以唔记得咗影相😆~如果你哋唔钟意食刀削面嘅话,粉面类仲有得拣:出前一丁、稻庭乌冬、红薯粉、泡饭。
🔸[任饮无酒精饮品] (+HK$20/位)
无酒精饮品主要有4个种类(凉茶、茶品、汽水、OOHA)共十几款饮品。只要每位另加HK$20,就可以任饮呢啲无酒精饮品🥤。
✨妹猪仔👧🏻💬: 整体来讲,呢个二人火锅套餐包括唔少食物,够晒饱肚,仲要唔收茶芥加一,以呢个价钱嚟讲算抵食😚!
两丁友打边炉套餐
💡妹猪仔话你知💁🏻‍♀️~呢度提供咗10款酱油配料,包括:麻油、芝麻、沙嗲、麻酱、葱头油、炸蒜、青葱、芫荽、指天椒、蒜蓉,等客人可以调出啱自己口味嘅酱油。
💡妹猪仔再话你知💁🏻‍♀️~呢度真系处处充满老香港情怀。例如喺店外等䢂位置,一边系贴满日历纸嘅墙,另一边就系写满文字嘅涂鸦墙。

而店内就有戏院售票处、电影壁画、怀旧玩具/用品。

💡妹猪仔再三话你知💁🏻‍♀️~除咗充满怀旧特色之外,呢度嘅食物名称真系好鬼马,就例如以下嘅其他汤底名称,令人会心微笑!
「傻猪猪猪骨汤」
「妈!好辣啊 麻辣汤」
「笑茄茄牛腩汤」
「咯咯花胶汤」
「莫生气椰椰鸡」
「众人皆醒醉鸡汤」
(以上价钱仅供参考,一切以火锅店为准)
今晚卜卜蚬锅
顶级安格斯牛颈脊(例牌)
双籽鲜虾云吞、韮菜饺、招牌午餐肉饺
手打五宝丸