2024-11-13
New York Cut (中环)中环皇后大道中80号H Queen’s 2楼回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️食物质素:🌮🌮🌮🌮服务质素:☺️☺️☺️☺️消费指数:💰💰💰(TTL $1170.4,人均消费$585.2)环境质素:☘️☘️☘️☘️Happy Friday总会想食D性价比高既野食,误打误撞揾到呢间中环餐厅😍餐厅灯光暗暗,气氛好浪漫,心里面已经加唔少分👍🏻再发现呢期餐厅做紧Anniversary Dinner set promotion $498 五道菜‼️超级抵食、性价比好高,而且服务超级好👍🏻( 听讲做到 30 Nov,但我都唔肯定,订位前记住check下 )。1st Anniversary Dinner Menu ($498/ person )餐包 - 有完整烘哂,好香面包味,配埋蒜粒一齐食,超级好味- Starter ( 二选一 )两款我都选择了HAMACHI & SALMON CEVICHE 炸到好似泰国虾片咁既碎片,配埋腌制左既三文鱼,咸咸地又鲜味,it’s a very good starter!JET FRESH OYSTER (+$68/2pcs )不过不失- Side Dish ( 二选
New York Cut (中环)
中环皇后大道中80号H Queen’s 2楼
回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素:🌮🌮🌮🌮
服务质素:☺️☺️☺️☺️
环境质素:☘️☘️☘️☘️
超级抵食、性价比好高,而且服务超级好👍🏻
餐包 - 有完整烘哂,好香面包味,配埋蒜粒一齐食,超级好味
- Starter ( 二选一 )
两款我都选择了
HAMACHI & SALMON CEVICHE
JET FRESH OYSTER (+$68/2pcs )
不过不失
- Side Dish ( 二选一 )
选择了PAN SEARED FOIE GRAS
卖相💯,表面有焦糖面系无花果片上,而鹅肝表面煎得好脆,入口即溶,而多士有烘底好脆口,口感超丰富
- Side Dish ( 二选一 )
选择了 BEEF CHEEK PENNE
牛面𣍰肉好软熟,好入味,而长通粉好弹牙,完美呈现出牛肉独特既口感层次
- Main Dish ( 五选一 )
选择了 USDA PRIME RIBEYE
要Medium Rare,熟成程度完全同我需要既一样👍🏻牛扒上面系餐厅特制既蘑菇汁,配合埋牛肉既外脆内软,而且肉质弹牙,仲带少少碳烧味,完全系美国牛扒既风味
- Dessert - NYC DESSERT PLATTER
裹面有tiramisu、cheesecake & 鲜果奶冻
Tiramisu质感超级松软,感觉似入口即溶既雪糕,超级好味😍
Cheesecake系New York Cheesecake,芝士味道浓厚。
奶冻牛奶味好够,质感比平时其他奶冻冇咁稀
同类餐厅 #cocofood_西餐
同区餐厅 #cocofood_中环
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既 update