2024-08-13
最近好想食寿喜烧 做完资料搜集之后觉得铜锣湾嘅寿兵卫性价比好高!除咗和牛寿喜烧之外 仲有鲍鱼/海胆/和牛他他/刺身etc 最重点系仲可以任添筋子!!劲满足正正子~~ 而且真心好食 亦有师傅帮我哋煮寿喜烧牛肉😚✨如果怕唔够饱 仲可以饮添饭🤣(但其实已经超饱xd) Btw我见到隔篱枱庆祝生日餐厅仲画埋生日碟超靓!不过我冇影到费事偷影人哋🤣 庆生/纪念日一流💕Deluxe Wagyu Set $980/pp先付三点有爽脆鲜甜鲍鱼 新鲜八爪鱼 同埋好好食嘅蟹膏豆腐~刺身三点有带子 油甘鱼 同拖罗 全部都好新鲜 尤其系拖罗非常肥美鲜甜😋蒸物茶碗蒸好滑好滑 而且蛋味好香浓👍🏻海胆和牛他他有A4 和牛碎 鲜甜海胆 同鹌鹑蛋 同海胆呢个配搭真系冇得输😛超正~~ 海胆一啲都唔腥!配埋佢嘅酱汁同鹌鹑蛋捞埋埋一齐食 非常惹味🤤寿喜烧+ 季节野菜盛合到重点嘅寿喜烧!呢个set包咗:美国熟成牛/日本产和牛背峰日本A4和牛肉眼日本A4和牛西冷厚切牛舌全部都好正!师傅煮得啱啱好~ 尤其和牛肉眼油花分布平均 入口即溶 配埋蛋汁一齐食超正!而且如果唔够饱嘅仲可以任添饭!!不过我同男朋友都已经食到好饱 好彩中间可以有休息
Deluxe Wagyu Set $980/pp
先付三点
有爽脆鲜甜鲍鱼 新鲜八爪鱼
同埋好好食嘅蟹膏豆腐~
先付三点
日本A4和牛肉眼
日本A4和牛西冷
厚切牛舌
寿喜烧
全部都好正!师傅煮得啱啱好~ 尤其和牛肉眼油花分布平均 入口即溶 配埋蛋汁一齐食超正!而且如果唔够饱嘅仲可以任添饭!!不过我同男朋友都已经食到好饱 好彩中间可以有休息时间🤣
寿喜烧
食事(满溢筋子釜饭或乌冬)
另一个重点!真系可以任添筋子🧡🧡🧡
你想落几多都可以🤣啖啖筋子超级大满足!
而且佢本身个饭有黑松露都已经好好食~ 加埋满溢筋子无得输😗😗
满溢筋子釜饭
另外仲有汤同甜品
甜品系开心果雪糕同蜜瓜~
开心果味雪糕好浓郁💚 如果庆祝生日/纪念日提前预订仲可以画埋生日碟超靓!