2018-03-12 359 浏览
今日去附近覆诊, 朋友已多番介绍呢间餐厅终于有机会试试, 睇下我 D 朋友有无吹水先6点半到餐厅, 餐厅未有人, 但眼见每张台都点起蜡烛, 心谂唔系咁邪呀, 咁早一位都无位。 结果系, 侍应哥哥问有无订位, 我话无。跟住就开始我的一人浪漫。 侍应哥哥推介七折餐, 又抵(有5道菜)又好食, 话唔会将货就价, 就信佢啦!吉列广岛蚝拼吉列炸虾、的确系脆, 粉桨整得非常好, 唔会成囗粉又无成口油淋淋。黑松露磨菇汤、巧靓的心心, 黑松露味够, 真材实料。侍应哥哥非常细心, 收汤碗时同我讲, 等一阵先上主菜, 落下格先。差不多十分钟, 侍应哥哥问, 依家可以上主菜吗?  我眼见越来越多人, 我也不好意思阻隹人张台。好呀上主菜, 唔该美国猪鞍扒拼黄金烧鲍鱼 , 好大块猪扒呀!  边位少少肥膏煎得脆, 猪扒肉质好 juicy,  鲍鱼焗嘅时间刚好, 唔 (un)。消灭完块猪扒, 真系饱到顶到颈, 所以餐饮叫了热柠水。 侍应问, 要什么甜品, 我话仲有........真系佢所讲嘅:又抵又好食。人生有个真正朋友的确好极, 无介绍错, 呢间餐厅确好掂, 直得推介。  下次叫埋死老嚟比饯

黑松露磨菇汤、巧靓的心心, 黑松露味够, 真材实料。

美国猪鞍扒拼黄金烧鲍鱼

........真系佢所讲嘅:又抵又好食。

吉列广岛蚝拼吉列炸虾
黑松露磨菇忌廉汤