2019-06-20 943 浏览
呢個美式漢堡扒配瑞士薯,都配得幾出色,個扒比想像中軟滑juicy, 個瑞士薯由薯絲做成,幾好味開胃。 朋友嘅法式油浸鴨腿好有入味,而鴨腿味道又香。好味。好少餐廳轉餐牌轉得咁快,有意思!可以食到不同的食物,堅ok喎!佢哋因為轉咗手,所以啲食物、食具、飲品等質素都改進咗很多,尤其啲fine dining 嘅餐具,令我覺得貴氣好多。個甜品係法瓷菠蘿配雪糕,好正,冷熱相撞,好過癮,面頭帶有少少脆焦糖,又食得好夠飽。正!
  • 餐包
  • 法式焦糖菠蘿雪糕
  • 美式漢堡扒配瑞士薯
  • 羊架
  • 12安士澳洲肉眼扒
  • 西班牙燒乳豬
2019-05-23 732 浏览
難得可以外出午餐,找到這間西餐廳, 點了一份羊架SET LUNCH, 由沙律開始,同湯一齊上,唔似係出面既薯仔沙律咁,係火箭菜配濃湯,好有酒店頭盤感覺。然後主菜羊架份量夠大,有四件羊架,絶對夠飽。到甜品就有西式蘋果金寶。到餐飲就有多款咖啡選擇,我點左LONG BLACK,夠香夠甘,仲要睇到佢手沖出黎。我覺得百幾蚊可以食到呢個質素,係超值既
難得可以外出午餐,找到這間西餐廳,
 點了一份羊架SET LUNCH,
由沙律開始,同湯一齊上,唔似係出面既薯仔沙律咁,
係火箭菜配濃湯,好有酒店頭盤感覺。
然後主菜羊架份量夠大,有四件羊架,絶對夠飽。
甜品就有西式蘋果金寶。
到餐飲就有多款咖啡選擇,我點左LONG BLACK,
夠香夠甘,仲要睇到佢手沖出黎。
我覺得百幾蚊可以食到呢個質素,係超值既
2019-05-17 609 浏览
工廈來說這是間有水準的西餐廳,咖啡有多種高質素的選擇,因為有個專業咖啡師主理,菜色有高級酒店的特色,是鬧市中的清泉,地方濶落,非常合適慢慢食慢慢談天說地的地方。
2019-05-17
2019-05-14 525 浏览
和同事在附近工作時食午餐,環境乾淨整齊,舒適,而飲湯時已很驚喜,因為餐湯菌味很香,麵包相香脆軟熟,我自己食西班牙飯,軟硬和乾濕度方面個人接受,下回想再試晚市😋
今日同事請食飯,好有心選定了這家。不用等位就戊座。跟lunch set的沙律和湯。其實飲唔出個湯用咩做不過幾好味同好滑。沙律有大蝦同芒果,芒果質感怪怪的 🤨,可能唔新鮮....反而個餐包好好味,係似鄉村包同法包之間嘅味道。同事點的羊架,好大份呢 ,我唔食羊,冇試味。跟餐甜品英式apple crumble ,eeee 啲crumble 向入面,面頭冇...唔香唔脆 ,我唔知係咪正宗英式做法但比起我平時食嘅apple crumble 差好遠呢😆我點了牛乾菌risotto : 好失望,個risotto 米飯未煮透,入面仲有米骨,但外面已經淋到一pat pat 咁....其實我心知在外要食到好味risotto 係唔容易,但呢個係set menu 唯一素食,想食健康少少就只點呢個。最後想用員工優惠10%off ,點知店員話餐廳星期一開始轉了手,已經沒有優惠😑

今日同事請食飯,好有心選定了這家。

同事點的羊架,好大份呢 ,我唔食羊,冇試味。

2019-05-08
用餐时段
與友人慶祝生日選擇了位於荔枝角工廈的Enjoy Chef晚餐,餐廳環境寧靜舒適,很適合閨蜜或情侶約會閒聊。燒焗美國厚切有骨豬鞍扒肉質尚算嫩滑,但味道過於清淡。法式龍蝦湯海鮮鍋湯是比較稀的那種,且有少許海鮮腥味,如果想要西式濃湯或是怕腥的不建議點這個。法式焦糖燉蛋 及 熱情果慕斯蛋糕燉蛋香滑不會太甜,蛋糕酸酸甜甜的很消滯雖然食物未必適合我和友人的口味,但整頓晚飯最令人驚喜是一流的服務態度。職員對每枱客人都照顧周到,還主動為我們建議生日驚喜及調較燈光拍照,這種服務態度真的難得!

燒焗美國厚切有骨豬鞍扒

燒焗美國厚切有骨豬鞍扒

肉質尚算嫩滑,但味道過於清淡。

法式龍蝦湯海鮮鍋

法式龍蝦湯海鮮鍋

法式焦糖燉蛋 及 熱情果慕斯蛋糕

燉蛋香滑不會太甜,蛋糕酸酸甜甜的很消滯

2019-03-26 520 浏览
工業大廈有如此水準係非常好,好多連鎖店未必做到咁好服務,亦未必坐得舒適是日餐湯:椰菜花忌廉蘑菇湯非常好飲,好香好滑凱撒沙拉好大碟,正常嘢3款包熱辣辣,軟硬適中,味道亦各有特色牛柳拼香煎刺身帶子拼煎鴨肝其實係好好味,只係7成熟嚟講已經過晒龍,十成都嚟蕉糖燉蛋,如果面頭蕉糖可以再燒濃少少較理想,裡面比較滑身不似燉蛋,味道係可以在openrice 訂枱時,另外寫明生日希望能安排事實餐廳真係好窩心餐飲連隻杯都好靚總括嚟講,餐廳服務質素一流,主動幫客人影相一點都不求其,而點餐時會介紹食物內容,甜品也細心推介,至於食物其每樣無論食材,味道都剛剛好,今天2個人2個餐704蚊

是日餐湯:椰菜花忌廉蘑菇湯

非常好飲,好香好滑

凱撒沙拉好大碟,正常嘢

3款包熱辣辣,軟硬適中,味道亦各有特色

牛柳拼香煎刺身帶子拼煎鴨肝
其實係好好味,只係7成熟嚟講已經過晒龍,十成都嚟

在openrice 訂枱時,另外寫明生日希望能安排
事實餐廳真係好窩心

餐飲連隻杯都好靚

2019-03-25
2019-03-14 511 浏览
早幾日係老公既生日,早已計劃到西貢用餐。不過臨時有事。臨急時找到Enjoy Chef. 食物質素好,服務也周到。因臨時walk in入去,果晚佢地有張大枱既booking.應該都幾忙。但係也盡力安排係甜品碟上都寫happy birthday! 很好的用餐經驗。有時間會再返黎食!
2019-02-16 700 浏览
食物: 黑松露湯夠熱,超級好味!超推介!頭盤好靚又好味。沙拉正!食得出係即整即serve,很新鮮!主菜牛柳及羊扒,正常西餐廳水準。心太軟蛋糕for慶生,畫得好靚服務很好,有笑容,見你食完先上下一個菜,侍應會留意著用餐進度。環境舒適,有情調,適合談心。
食物:
黑松露湯夠熱,超級好味!超推介!
頭盤好靚又好味。沙拉正!
食得出係即整即serve,很新鮮!
主菜牛柳及羊扒,正常西餐廳水準。
心太軟蛋糕for慶生,畫得好靚

環境舒適,有情調,適合談心。
  • 黑松露磨菇忌廉湯
2019-01-26 1086 浏览
因為是上班日,為了慶祝同事的生日,唯有在公司附近找一個坐舒適地方慶祝。荔枝角工廈雖然有很多西餐廳,但仍然未找到味道出色的地方。已經是笫二次光顧,仍然keep住食物水準,午餐有頭盤沙律,餐湯,麵包,很精致,視覺先來享受,份量都很多;主菜點了紅酒牛肋條,芝士漢堡排味道很不錯。咖啡就不過不失,未算太出色,但值得加分,是咖啡杯及另上奶都是烘熱過,所以咖啡不會因為倒入奶而變涼了。由於是生日飯,預先安排餐廳準備在brownie 上寫上祝賀,字體及公仔都非常棒,十個good!全個午餐招待非常貼心周到,很滿足!
Brownie
2019-01-25
Brownie
2019-01-12 1017 浏览
讓人意外的西餐廳,一定會再來和介紹給人!服務態度好,廚師很有心機,比起貴價餐廳,價錢和食物質素很出色。甜品上碟時,看到寫字很有得很好,心思。還有很別緻的畫圖,感覺有創意,對客有誠意。讚!今晚晚餐點了牛扒,處理得很好,完全唔韌,而且筋位仲可以咬到,這點超讚。超大塊,結果打包剩下的半塊離開。對食物有要求的先生點了羊扒也表示滿意,讚肉汁多,時間控制得很好,只是醬汁偏咸。前菜炸蝦薯餅很新鮮脆口,美中不足是面包,沒有溫度,入口干硬,粗糙的感覺。不過欣賞味道比出面有心思,有芝麻,蜜糖味等,建議弄熱,會軟熟香口。這次晚餐氣氛愉快,特別員工的熱情,甚至幫忙影相,也十分友善。希望如此有誠意的餐廳長做長有,生意興隆!
2019-01-12
2018-11-10 1625 浏览
我記得初初幫襯野食大件,價錢超值,現在大大縮水,待應都比較新,要繼承努力,地方都仍然乾淨,可惜無位放袋,亦無招呼就到感覺,以前會有。價錢無乜點加,希望改番大份d ,碟都不用這麼大,枱面已經無乜位置放多樣。希望改善一下!仍然會幫襯

希望改善一下!

仍然會幫襯
2018-10-31 1405 浏览
這天是週年紀念日,同太太比較咗附近餐廳後,最想都係返黎呢間,今次是第二次在這紀念日晚餐,這每一道菜都食得出用心去做,用價錢資源內做出滿意水準,這個廚房師父除了有廚技,重有畫技,好多食評相片上可看到他常在甜品碟上畫出很多卡通圖畫,另客人滿心歡喜,當晚我太太看見碟上創意地畫出一雙Spoony,我太太很開心,經理亦主動幫忙影相,這為客人歡喜的心思,在香港已近絕跡,食物質素及服務另人滿意,希望這份心思及這可繼續,支持您
2018-10-27
纪念日
  • 心太軟
2018-09-05 1983 浏览
偶然嘅情況下見到介紹呢間餐廳,睇食評好似得得地就去試下,真係好味道由小食去到主菜都有驚喜,服務又好,可惜無試到乳豬,下次有機會一定會再去多次,值得推薦。開心又滿足嘅生日飯
2018-08-22 1431 浏览
好朋友生日緊係要見啦,想黎呢到好耐啦。因為呢到既甜品可以幫我地寫名。今次4人飯局,我係open rice訂左位 店員會打黎confirm之後會問埋生日朋友個名。去到只見得一枱客,個場冷清清 之後佢地走左得返我地4個包場煙肉洋蔥焗生蠔外表唔吸引,但個蠔唔錯既 底下有薯蓉好食 韓式辣北寄貝拼帶子杯 呢到連個頭盤都整到好靚,北寄貝同帶子都爽口清甜,帶子有蟹子令口感更好燒雞胸蘆筍田園沙律 呢個dinner餐牌叫主食加78蚊有埋野飲番茄忌廉湯,仲有黑松露餐湯唔記得影餐湯都比較淡香煎北海道刺身帶子意大利飯伴蟹籽及忌廉汁,帶子好大粒 好大口感,食到d飯原整一粒粒無黐住,好食美國牛柳拼法國鴨肝及香煎北海道刺身帶子,其實個名可唔可以唔好禁長😂 帶子大粒有口感 其實我唔係好鐘意食鴨肝,可能4人分又幾好食🤪16 安士有骨肉眼扒,叫左5成熟 牛扒厚身有牛味葡式燒乳豬, 我個人認為呢個係主角 個乳豬勁厚肉 皮好脆 超好食令外叫厨師推介既套餐有7拆 仲有甜品 有2個朋友生日所以叫左2個餐 甜品可選其他 但要補差價所以叫左焗萍果批配雪糕 同心太軟,心太軟好好食 個批好酸配個雪糕唔知咩味都係酸既,應該有得選味 你地去
煙肉洋蔥焗生蠔外表唔吸引,但個蠔唔錯既 底下有薯蓉好食
番茄忌廉湯,仲有黑松露餐湯唔記得影
餐湯都比較淡
16 安士有骨肉眼扒,叫左5成熟 牛扒厚身有牛味
配個雪糕唔知咩味都係酸既,應該有得選味 你地去食要問下 。

令外要提下既呢到店員好好 會問我地係咪share,我地話係。佢令外比碟我地,仲每食完一道菜都換碟換餐具 真係做到好貼心,可能得我地一枱。仲主動問洗唔洗幫我地影相
2018-08-22
  • 葡式燒乳豬