2023-07-18 217 浏览
#港女觅食到沙田听讲寿司郎喺沙田开咗居酒屋—杉玉,今日系第一次去食🤤即刻睇下佢同寿司郎有咩分别啦杉玉属于居酒屋🏮可以散点如炸物、前菜、寿司,而寿司可以单件点/1 set 3件,set组合可以自己随心配搭想食嘅款式,唔使惊好似平时食嘅固定set餐咁食到啲唔想食嘅寿司🥺相比起自己一个人去寿司郎,点嘅寿司多数以2件为主,咁就好快食饱左。今日因为我一个人去食,样样都想叫啲嚟试,结果就散点左个伪定食出黎啦🤭食到好饱✨ 大啖满足茶碗蒸 $28茶碗蒸滑捋捋仲滑过我块面呀,入面配料好多有虾有鱼籽有蚬有鸡肉,寿司郎茶碗蒸一向必点‼️✨ 炸吞拿鱼心顶 $38见到个名咁特别,即刻落单点黎食,原来系蓝鲸吞拿鱼心脏嘅稀少部位炸黎食‼️食落口感十足,烟烟韧韧😳就好似鸡软骨咁,当然鸡软骨脆口啲✨ 炸芝海老手卷配飞鱼子(期间限定) $34 其实就系炸虾,放咗喺旧饭上面😑食落去OK,系唔知点解块紫菜已经淋左,可能本身已经放耐左,咁就争啲啦✨ 超满足炙烧【三文鱼/海鳗/盐醋渍鲭鱼】$30 ✨严选2贯🍣三文鱼&中吞拿鱼腩 $30寿司基本都好食嘅,但如果系多一个伴,我会拣食寿司郎啦🥸因为同朋友可以点多啲唔同嘅寿司,实行寿司放题咁
#港女觅食到沙田

✨ 大啖满足茶碗蒸 $28

✨ 炸吞拿鱼心顶 $38

✨ 炸芝海老手卷配飞鱼子(期间限定) $34

✨ 超满足炙烧【三文鱼/海鳗/盐醋渍鲭鱼】$30

✨严选2贯🍣三文鱼&中吞拿鱼腩 $30

寿司基本都好食嘅,但如果系多一个伴,我会拣食寿司郎啦🥸因为同朋友可以点多啲唔同嘅寿司,实行寿司放题咁食‼️‼️

杉玉都有午市套餐,供应时间11:00am-2:30pm。然后要到三点先可以再落单叫野食。

✨总结
人均消费💸:$180(连加1)/1人
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌕🌑
服务:🌕🌕🌕🌗🌑
质素:🌕🌕🌕🌑🌑

🍴 杉玉 (沙田中心) (沙田)
📍沙田沙田横壆街2-16号沙田中心3楼32A及69A号舖

::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#hkfoodie#eat#Japanese#gathering
#food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover #foodlife
#foodholiceatdiary
2023-07-18