2012-09-17
朋友介绍黎食蟹buffet, 话好抵食, $3-400百每人有一只蟹, 又几抵㖞, 约左放假黎呢度试~~蟹有10种煮法俾你拣, menu写齐哂, 我地3个人拣左2只炒辣蟹, (1只中辣, 1只小辣), 另外一只拣左姜葱煮个fd因为之前去过, 佢话只蟹俾之前细只左, 呢样都唔重要, 最重要系蟹只属一般, 唔够鲜味, 而且肉质都唔太𪪼牙!!!!!! 仲有,小辣只蟹有少少臭味tim 呀, 好明显死左好耐仲有buffet包每人一只软壳蟹, 都算新鲜, 炸得唔错., 入面好淋肉质好滑, 有少少蟹膏, 不过却太油腻~~18款小菜任食, 我地叫左1) 豉椒炒蚬 - 豉椒个汁偏甜, 获气唔够, 不过蚬肉肥美2) 豉椒炒青口 - 同上面一样个豉椒汁唔好食, 青口好大只, 都算新鲜3) 蒜香牛仔粒 - 咁多个小菜最好食, 有获气, 牛仔粒唔韧, 好食 4) 油盐水浸蚬 - 呢个好食过豉椒炒, 个汤清清地, 蚬肉鲜甜, 加左少少粉丝, 唔错 5) 咸肉韭菜花 - 韭菜花都有少少渣, 无就更好6) 红烧豆腐 - 个豆腐劲唔掂, 无味, 仲要冻架7) 避风塘干炒牛河 - 叫左佢炒细碟d, 真好彩, 因为劲油试
又几抵㖞, 约左放假黎呢度试~~
(1只中辣, 1只小辣), 另外一只拣左姜葱煮
只属一般, 唔够鲜味, 而且肉质都唔太𪪼牙!!!!!!
仲有,小辣只蟹有少少臭味tim 呀, 好明显死左好耐
有少少蟹膏, 不过却太油腻~~
18款小菜任食, 我地叫左
5) 咸肉韭菜花 - 韭菜花都有少少渣, 无就更好
6) 红烧豆腐 - 个豆腐劲唔掂, 无味, 仲要冻架
试左咁多个小菜真系算系咁, 劲饱!!!!!!!!!! 虽然价钱抵, 环境都唔错,
但都唔会再黎, 食过兴记, 湾仔桥底都好食过佢, 不过价钱就贵过佢架喇, 一分钱一分货嘛!!!!!