2021-12-13 2835 浏览
🔴终于试到都好难book嘅jean may啦🇫🇷其实本身系再早啲试到😮‍💨但系原先booking𠮶日撞正8号风球8️⃣所以cancel咗不过我即刻上网book到另一个星期六嘅lunch☺️所以迟咗一个月最后都试到啦😛🟠Duck à l’Orange🍊jean may最出名嘅duck breast 就紧系必试啦😍本身自己已经好钟意食鸭鹅☺️呢个真系正中下怀😍个汁食到少少橙香嘅味所以唔会好腻😗鸭胸好粉嫩食落肉味好香😍仲有个烧到焦香嘅红萝卜🥕入口软软甜甜咁好似甜品🤣🟡前菜一共嗌咗3款3️⃣3款都好好食同埋其实都好饱肚🤣🟢Steak tartare🥩好大份😛调味同其他餐厅有啲唔同😗入面有啲酸瓜😛多咗啲风味☺️🔵pink prawn crudo 🦐最钟意嘅虾😍仲要配蕃茄🍅酱汁酸酸地配埋榄香好正😍🟣chicken liver parfait 🐔呢个入口好香酒味仲好软滑😛同个脆脆多士劲夹😛不过食几啖系好食😗食得多就开始好腻😮‍💨所以如果细食嘅千祈唔好嗌咁多starter🤣因为份量望落少其实好足够👍🏻⚫️另外仲嗌咗两个甜品👍🏻一个系白酒煮梨😍餐牌冇的😗仲要我本身我好钟意啤梨🍐所以一早谂好几饱都要嗌🤣呢个食落清甜😍配埋
🔴终于试到都好难book嘅jean may啦🇫🇷

仲要我本身我好钟意啤梨🍐
所以一早谂好几饱都要嗌🤣
呢个食落清甜😍配埋旁边啤cream食好夹好舒服🤣
Honey  madeleine

另一个又系jean may好出名嘅honey madeleine😗
热辣辣食好松软调味啱啱好食到蜜糖味🍯
系好稳阵嘅甜品🤣