2022-12-19
作为海鲜迷嘅我,每隔一排就会想食海鲜,前排又去左蟹仙食$419道海鲜!😍店员讲解时话老板系做海鲜的,所以会将最好嘅海鲜供去3间铺,唔怪得每次都食到好鲜味😋而且呢到系店员亲自帮你蒸+夹海鲜,真系好尊贵服务!1️⃣贝壳类海鲜- 先上嘅系贝壳类海鲜,有时蚌新鲜到仲会伸出来。✨1.日本野生大赤虾- 真系都几大只,而且个人好钟意食熟日本虾!肉质有种独有嘅鲜甜,而且入面虾膏好香✨2. 台湾九孔鲍鱼- 鲍鱼满满海水味慢慢渗出,食落去肉质弹口,店员控制得啱啱好时间 😋✨3. 日本大元贝- 好厚肉,味道鲜甜,唔驶点酱汁都好好食✨4. 纽西兰刀贝蚌- 超鲜甜大大粒,食落去满口海水同甜味,好想encore😆✨5.大西洋野生青口- 肉质肥美,都几鲜甜。✨6. 纽西兰月亮贝- 虽然比较细size,但原来系海水味最重。 一食落去非常浓海水味,咸咸地更能突出鲜甜味。2️⃣龙虾、蟹类✨7. 太平洋馒头蟹- 唔算好大只,主要系吸蟹膏嘅鲜甜味✨8. 澳洲青年龙虾🦞- 系我最期待嘅海鲜之一!龙虾肉质鲜甜且弹口,食过后口中仲有鲜甜味,好正😋😋😋✨9.罕有藻食绿膏蟹- 呢嘅🦀️都系我最期待的,啱晒钟意食膏又钟意食肉嘅人!膏好香口,好有蛋
而且呢到系店员亲自帮你蒸+夹海鲜,真系好尊贵服务!
1️⃣贝壳类海鲜
- 先上嘅系贝壳类海鲜,有时蚌新鲜到仲会伸出来。
尊贵海鲜套餐
✨1.日本野生大赤虾
日本野生大赤虾
✨2. 台湾九孔鲍鱼
✨3. 日本大元贝
- 好厚肉,味道鲜甜,唔驶点酱汁都好好食
✨4. 纽西兰刀贝蚌
纽西兰刀贝蚌
- 超鲜甜大大粒,食落去满口海水同甜味,好想encore😆
✨5.大西洋野生青口
- 肉质肥美,都几鲜甜。
✨6. 纽西兰月亮贝
2️⃣龙虾、蟹类
✨7. 太平洋馒头蟹
- 唔算好大只,主要系吸蟹膏嘅鲜甜味
✨8. 澳洲青年龙虾🦞
澳洲青年龙虾
✨9.罕有藻食绿膏蟹
罕有藻食绿膏蟹
- 呢嘅🦀️都系我最期待的,啱晒钟意食膏又钟意食肉嘅人!膏好香口,好有蛋黄香,而蟹身同钳都好甜多肉,肉质有咬口😋
- 最后仲有吸晒海鲜鲜甜味嘅粥底,连排骨都甜😆
呢到真系难得地一次过食咁多款海鲜,保证新鲜得来,服务又好嘅地方😍