Maison Du Mezze

2024-05-02 172 浏览
第一次食黎巴嫩菜!去咗呢间以绿色和铜色为主调💚💛,好有异国风情的餐厅,气氛真是很好,置身其中,加埋少见的异国美食,令人犹如穿梭到黎巴嫩,真系很特别的餐厅。位置方面,餐厅位于东涌世贸茂喜来登酒店 入面嘅小商场,可以从东涌港铁站乘免费shuttle bus 到酒店,7am to 22pm 每逢00分和30分有车 (为最近的时间表,但请以以酒店资料为准)。前菜叫咗鹰嘴豆蓉拼盘,有四款鹰嘴豆蓉,质感很滑,我特别喜欢黑松露味,好香❤️,加埋香烤嘅pita bread,真系好有阿拉伯风情。另一款前菜系炭烤八爪鱼须,用左干蕃茄和多款香料来调味,🐙好易切和易咬。主菜系一份好大份量嘅 mixed grill 🐏🐥,一上台真系好震撼,炭香扑鼻,而且真系估唔到咁大份量,呢款咁特别既黎巴嫩菜,真系有种独特嘅香味❤️cocktails

Mix Hummus Platter

Chargrilled Octopus Tenticles

Mixed Grill

cocktails

Mix Hummus Platter
Chargrilled Octopus Tenticles
Mixed Grill
  • MaisonDuMezzeUltimateMixGrill
  • ChargrilledOctopus
  • MixedGrill