2024-04-02 1044 浏览
大只仔今次觅食嘅店舖就系💥 一绪一番酒场 💥大只仔今次介绍一间位于中环楼上舖,客人不多,食物质素不错嘅日本餐厅,一出lift,就系餐厅位置,餐厅楼底好高,感觉开阳,座位只有吧枱,open kitchen 设计,可以近距离望到师傅烹调食物嘅手法。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️服务 ⭐️⭐️⭐️⭐️环境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 北海丼 $280 (另加一服务费)午市套餐包括沙律菜、茶碗蒸、面豉鱼汤。北海丼系一个三点刺身丼饭,有北寄贝2片、𫚕鱼4片、海胆, 再配上生腌白萝卜片、寿司姜片垫底,大只仔比较贪心,如果有埋北海道出名嘅帆立贝刺身就更加满足。北寄贝用上新鲜北寄贝,爽口弹牙,够晒新鲜,但有少少腥味。𫚕鱼肉质紧致,充满油香味道,表面洒上鱼松粉,甜甜地几好食。海胆用上北海道马粪海胆,入口即溶完全冇腥味,非常高质。饭有浓厚日本醋味道,饭量大概三分一碗满,配有蟹柳丝、干瓢丝、白芝麻粒。
大只仔今次觅食嘅店舖就系

服务 ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
北海丼

🔥 北海丼 $280 (另加一服务费)
午市套餐包括沙律菜、茶碗蒸、面豉鱼汤。
沙律菜、茶碗蒸、面豉鱼汤

北寄贝
用上新鲜北寄贝,爽口弹牙,够晒新鲜,但有少少腥味。

𫚕鱼
肉质紧致,充满油香味道,表面洒上鱼松粉,甜甜地几好食。

海胆
用上北海道马粪海胆,入口即溶完全冇腥味,非常高质。

2024-03-26
沙律菜、茶碗蒸、面豉鱼汤