2024-04-24 111 浏览
今日过咗嚟呢一间位于北角嘅餐厅同两个同事食lunch,好耐都冇食过韩国炸鸡,所以都对呢一餐有少少期待,我哋几个就叫咗一份四个口味嘅炸鸡,一个韩式冷面,一个韩式鱼糕汤!轻盈韩式泡菜拌面✌🏻,分量嚟讲都算几多,再加埋泡菜青瓜丝同埋一只鸡蛋,味道嘅配搭上都有几好嘅口感,夏天咁热,食冷面就最好不过,我哋都几钟意佢嘅配搭四拼炸鸡✌🏻,我哋都系叫咗冇骨嘅炸鸡,感觉上比较同埋方便,炸鸡每一份都热辣辣,而且份量黎讲非常多,我哋三个人都差啲食唔晒,而且味道非常正宗,拍得住我哋喺韩国食嘅炸鸡,比较推介有佢嘅乳酪炸鸡,热辣辣嘅炸鸡再加埋yogurt, 上面再有有少少洋葱,口感配搭上都非常match! 第二个口味我哋叫咗咖喱炸鸡,炸鸡加埋咖喱粉嘅味道都几特别,而且唔会好辣,第一次食咖喱炸鸡,都唔错!第三个口味,我哋叫咗火辣炸鸡,辣辣地酸酸地,令人觉得非常开胃,而且味道适中,绝对唔会超级辣,适合我哋香港人嘅口味,非常推介俾大家,最后一个味我哋叫咗酱油,系传统韩式classic味道,绝对唔可以错过,甜甜地咁非常好食!Cass 啤酒🍻,食炸鸡点少得啤酒,啤酒入口超清爽,再加上冰杯,入口简直就系爽!简直系炸鸡嘅最好配

四拼炸鸡✌🏻,我哋都系叫咗冇骨嘅炸鸡,感觉上比较同埋方便,炸鸡每一份都热辣辣,而且份量黎讲非常多,我哋三个人都差啲食唔晒,而且味道非常正宗,拍得住我哋喺韩国食嘅炸鸡,比较推介有佢嘅乳酪炸鸡,热辣辣嘅炸鸡再加埋yogurt, 上面再有有少少洋葱,口感配搭上都非常match! 第二个口味我哋叫咗咖喱炸鸡炸鸡加埋咖喱粉嘅味道都几特别,而且唔会好辣,第一次食咖喱炸鸡,都唔错!第三个口味,我哋叫咗火辣炸鸡,辣辣地酸酸地,令人觉得非常开胃,而且味道适中,绝对唔会超级辣,适合我哋香港人嘅口味,非常推介俾大家,最后一个味我哋叫咗酱油,系传统韩式classic味道,绝对唔可以错过,甜甜地咁非常好食!

Cass 啤酒🍻,食炸鸡点少得啤酒,啤酒入口超清爽,再加上冰杯,入口简直就系爽!简直系炸鸡嘅最好配搭!

总括嚟讲餐厅有好多唔同种类嘅韩式食物,钟意食韩式炸鸡嘅朋友绝对唔可以错过!我同朋友有机会都会再返嚟帮衬,店员亦都非常客气!
2024-04-24