2024-11-04
Izakaya@Lounge Hakuba 环境装修有点怀旧气息。今次试咗一个十一品二人前套餐 … 先嚟两杯Signature Cocktail我饮嘅系Karakusa Luck(成份好特别… 有Kyoto Gin, French herbal liqueur, lime, rosemary syrup 同ginger)又好睇仲好好饮添。另外一杯系Maple Hunter 。如果太多选择,唔知饮乜,佢哋仲可以俾你掷骰帮你拣埋。好玩!Appetizer 前菜有芥辣八爪鱼、灸烧北海道帆立贝、灸烧三文鱼 。帆立贝跟三文鱼好鲜味,wasabi 八爪鱼好惹味。呢个系我其中一个当晚最喜欢的菜式。Maki Rolls 太卷有寿喜烧牛肉及牛油果忌廉芝士。这些口味嘅太卷我系第一次试。有新鲜感令我食唔停口。逸品料理嘅唐扬炸豆腐热辣辣又嫰滑… 喜欢这个调味。蜜糖柚子鸡翼甜甜哋,好似个个嚟呢度都会点佢。Skewers 串烧有紫苏鸡腿肉、明太子山药、金菇肥牛卷、溏心蛋豚肉卷各有风味。我最钟意明太子山药同埋𠮶只卤水溏心蛋。食到主菜鳗鱼炒饭已经饱晒,现场食咗少少。打包第二日翻热食都好好食,块鳗鱼又好肥美。Desse
先嚟两杯Signature Cocktail
Dessert 我哋拣咗乌龙茶牛奶布甸,又系一个独特嘅组合… 好清新又令我哋好满足😌
呢度仲要系pet friendly, 下次一定要带埋狗狗嚟试埋佢哋嘅Crab Fat Mac & Cheese 蟹黄芝士通心、明本子蛋卷 Mentaiko Tamagoyaki 同The Tale of Tsubaki Cocktail。
@Iza_lounge.hakuba
@lounge.hakuba