2019-02-27
食开斋既同事(其实只系唔钟意食肉)约食饭,见呢间素食餐厅几近公司,放是决定拣呢度。Tomato Peas Uthappam豆同蕃茄份量不少,好有口感,煎到表面微焦,加埋d酱,清淡得黎又吾会太斋。好多豆,好采一点雪味都无。Devil Potato魔鬼橙红色既外表,但食落只系小辣,薯仔油炸过,味道有点似卡乐B热浪。Paneer Biryani个炒饭炒到粒粒分明,有好有口感既芝士粒,仲配埋d沙律,好清新。Chilli Paneer Sizzler上枱时咋咋声,好有气势。芝士粒虽然味道吾浓,但几Q弹,口感一流,而且无咩芝士常有既饱滞感,外层痴满香料,少少辣,好过瘾。Butter Naan即叫即整,无得输。Palak Paneer今次我地搞新意,唔叫咖哩配Naan,反而叫芝士菠菜。虽然无咖哩咁香,但芝士菠菜个味道好夹,而且放左系Nann上面之后d粒粒芝士Q弹既口感更加突出。系尖沙咀每人100蚊食到咁多热辣辣既正宗印度菜,都算超值。
Tomato Peas Uthappam
好多豆,好采一点雪味都无。
Devil Potato
Paneer Biryani
Chilli Paneer Sizzler
上枱时咋咋声,好有气势。
Butter Naan
即叫即整,无得输。
Palak Paneer
今次我地搞新意,唔叫咖哩配Naan,反而叫芝士菠菜。
系尖沙咀每人100蚊食到咁多热辣辣既正宗印度菜,都算超值。