2021-06-02 36 浏览
今日去到大角咀呢一间上海菜度食晚餐,系一间街坊私房菜小店,环境企理,位置阔落,六点几嚟都唔算好多人,刚好有位。店员介绍左呢期做紧嘅优惠同菜式,特别推介我哋叫而家优惠$38花胶云吞鸡汤。每蛊汤十分足料, 而且味道浓郁,云吞大大粒,花胶爽滑,鸡汤唔太油腻。之后叫左四个菜式上海回锅肉回锅肉有上海定四川两种口味,上海呢种会无咁辣,刚炒出黎上台已经好香,阵阵镬气,虽然唔太辣,但胜在够惹味,椰菜唔会炒得太干身,入口爽脆。奶油津白食浓味嘅菜时点都要叫返碟清菜中和下,一般餐厅都好少见有奶油津白,唔系经常可以食到,所以特意叫呢个菜,呢个奶油津白娃娃菜清甜,奶油汁刚刚好,不稠不稀,啱晒送饭!例牌口水鸡鸡嘅肉质肉多又颇为嫩滑,辣度适中,味道不错!榄角肉碎炒饭即叫即炒,炒饭粒粒分明,炒得入味,份量都好多!

之后叫左四个菜式

上海回锅肉

奶油津白

例牌口水鸡
鸡嘅肉质肉多又颇为嫩滑,辣度适中,味道不错!

榄角肉碎炒饭
即叫即炒,炒饭粒粒分明,炒得入味,份量都好多!