2024-02-16
餐厅主打西班牙私房菜,除左西班牙传统菜式之外,仲有d比较新派既菜式,而且环境同服务都好好,喜庆日子可以考虑下🦑Grilled cuttlefish with alloli($280)墨鱼煮得岩岩好,口感弹牙,搭配左浓郁的蒜蓉蛋黄酱做成既Mousse,卖相同口感都好独得🦐Garlic shrimp ($360)西班牙菜既经典菜式,大虾用左船冻既方法系澳洲运过黎,所以食落非常爽口鲜甜,仲食到蒜头既香味,另外仲可以用面包点埋橄榄油一齐食📦Sabor Signature Chicken Box ($780)🐔Chicken Liver Pate鸡肝酱味道浓郁,口感幼滑,上面仲有用pop酒同红油煮过既洋葱。放系热焫焫既面包上面,一入口油香味十足。煮过既洋葱入口清甜,可以降低鸡肝酱既油腻感🐓Oven Baked Chicken选用左Rose Chicken,会系面前淋上冧酒点火再拎去焗,再出现既时候已经焗好左,拆埋皮去埋骨,之后再用橡果木烟熏。鸡肉质地比海南鸡更嫩,就算系鸡胸都完美唔会鞋。另外餐厅仲安排左多款唔同既盐俾客人调味,我就拣左青柠盐,但其实都唔使用,因为本身鸡肉已经好够味。🍚Chicke
🦐Garlic shrimp ($360)
🐔Chicken Liver Pate
🐓Oven Baked Chicken
🍚Chicken-skin Oil Rice
用返之前烤鸡既鸡皮黎炒饭,油饭香气四溢,口感松软,带有淡淡的鸡油香,加左餐厅自家调味豉油之后,味道岩岩好
🍮Catalonia Cream with homemade ice cream ($80)
有d似平时食既焦糖布甸,但唔系焗,而系直接系炉上面煮,质地比布甸稀,味道浓郁滑顺,自制冰淇淋有浓浓既香草味,同布甸好夹