Poking

哇!上环Poking竟然开到去铜锣湾今次同两个朋友去食💁🏻‍♀️餐牌同上环店差唔多,仍然好多元化,食过都唔紧要宜家仲有刺身及带子期间限定永远都钟意自己customise🤣▶️ 自选丼饭 Protein: 吞拿鱼 ($108)Base: 糙米饭+ 沙律菜 Mix in: 枝豆、海带芽 (+$5)、车厘茄 脆脆: 木鱼丝、紫菜碎Sauce: 包装芥末&豉油吞拿鱼新鲜唔韧🐟足份量,颜色红润唯独偶尔几粒会有啲筋枝豆、海带芽有咬口;车厘茄鲜甜多汁🍎糙米饭唔会太硬🍚比白米有质感啲豉油系日式寿司店𠮶啲,wasabi劲攻鼻▶️ 自选丼饭 Protein: 牛腱肉 ($98)Base:寿司饭+ 沙律菜 Mix in: 杂锦香菇、豆腐、蟹柳沙律、新鲜芒果 (+$15)脆脆: 脆炸蒜粒、紫菜碎Sauce: 芥末乳酪沙律酱试咗朋友嘅牛腱肉,口感似牛展,咬落爽弹比较少Poke bowl有呢个选择🐂好食朋友话钟意佢好多料,寿司饭同沙律比例啱啱好不过如果酱汁多啲会更好🤣▶️ 自选丼饭 Protein: 吞拿鱼 ($108)Base: 糙米饭+ 沙律菜 Mix in: 枝豆、豆腐、车厘茄 脆脆: 木鱼丝、脆炸蒜粒Sauce:
哇!上环Poking竟然开到去铜锣湾
今次同两个朋友去食💁🏻‍♀️
餐牌同上环店差唔多,仍然好多元化,食过都唔紧要
宜家仲有刺身及带子期间限定
永远都钟意自己customise🤣

▶️ 自选丼饭
Protein: 吞拿鱼 ($108)
Base: 糙米饭+ 沙律菜
Mix in: 枝豆、海带芽 (+$5)、车厘茄
脆脆: 木鱼丝、紫菜碎
Sauce: 包装芥末&豉油
自选丼饭

吞拿鱼新鲜唔韧🐟足份量,颜色红润
唯独偶尔几粒会有啲筋
枝豆、海带芽有咬口;车厘茄鲜甜多汁🍎
糙米饭唔会太硬🍚比白米有质感啲
豉油系日式寿司店𠮶啲,wasabi劲攻鼻

▶️ 自选丼饭
Protein: 牛腱肉 ($98)
Base:寿司饭+ 沙律菜
脆脆: 脆炸蒜粒、紫菜碎
Sauce: 芥末乳酪沙律酱
试咗朋友嘅牛腱肉,口感似牛展,咬落爽弹
比较少Poke bowl有呢个选择🐂好食
朋友话钟意佢好多料,寿司饭同沙律比例啱啱好
不过如果酱汁多啲会更好🤣

▶️ 自选丼饭
Protein: 吞拿鱼 ($108)
Base: 糙米饭+ 沙律菜
Mix in: 枝豆、豆腐、车厘茄
脆脆: 木鱼丝、脆炸蒜粒
Sauce: 醋香杏仁酱

▶️ 桂花玄米茶 (+$38)
茶味温和,有种养生味道🍵

▶️ 火龙果希腊乳酪特饮 (+$38)
70%系希腊乳酪,底部系鲜榨火龙果
冇额外加糖加工,所以味道偏淡
适合健康人士🥛
火龙果希腊乳酪特饮

辛苦咗成星期,食到啲咁有营养嘅食物特别开心💗感觉好似奖励自己咁

铜锣湾呢间分店布置靓啲,坐得舒服😌感觉似Cafe

服务都几好,最后店员仲俾咗张两$10 coupon我哋下次用
Poke bowl大大碗劲饱肚,价钱合理,间唔时食吓都OK~
自选丼饭
火龙果希腊乳酪特饮