2021-01-24
周末下午3点钟经过citywalk, 见到呢间新开既Itamama 好旺场, 坐左大概8成人, 好彩唔洗等位即刻入座。餐厅既下午茶时间2点钟开始, 星期一至日都系同样时间, 选择好多, 有pizza、意粉、焗饭、炒饭同bagel。我同友人选择左轻量黑松露野菌烟肉炒珍珠饭同脆炸鱼柳.香脆薯气配田园沙律。首先讲下脆炸鱼柳.香脆薯气配田园沙律, 下午茶$38连一杯热饮/野菌忌廉汤, 鱼柳份量比我地想像中大, size系大过手掌连手指, 热辣辣炸得好松脆, 友人赞不绝口。再配有薯条同沙律, 但可能因为薯条放左系鱼柳底, 略油啫。另外, 讲下轻量黑松露野菌烟肉炒珍珠饭, 下午茶$42连一杯热饮/汤。虽然叫做「轻量」,但份量其实同平时午餐份量分别唔大, 女仔一个人食绝对够饱。炒饭粒粒分明, 干爽唔太油, 有淡淡黑松露味, 好食!上菜速度快, 侍应有礼貌, 下午茶好抵食, 唯一有弹一弹既系, 餐具卫生程度仍然改善空间。但整体而言, 我地都会再翻兜。
再配有薯条同沙律, 但可能因为薯条放左系鱼柳底, 略油啫。
但整体而言, 我地都会再翻兜。