2024-07-08 459 浏览
Airside新餐厅梗系要去试吓啦,见到呢间门面同装修都好似好靓咁,同埋长期都好多食客,咁心谂一定冇伏…但我错了🥲首先入到去坐低,净系俾咗个QR code我哋,冇俾Menu,因为scan完QR code入去𠮶条link净系得食物名称,完全唔知佢有啲咩食材,所以我觉得有埋Menu会拣得清楚啲!跟住发现枱面剩系得一壶水,但冇比水杯我哋!然后我由点餐成功到有得食等咗接近15分钟,我朋友碗正常拉面就比我早3至4分钟到,我叫咗沾面,我𠮶一刻仲心谂可能比较少人叫呢款面,所以要等耐啲~好啦,食完之后就同白色衫哥哥,应该系经理嘅人物讲,想帮沾面加汤,跟住佢话「唔可以加汤㗎㖞!」,我话平时食完沾面都一定会加汤,跟住佢话,但我哋啲汤冇味㗎㖞,我问佢系滚水定点,佢话系猪骨汤,跟住佢就拎咗一碗白色猪骨汤俾我 (相中后面果碗)我当堂都仲系一头雾水,我心谂,乜你哋唔系喺日本franchise过嚟㗎咩?乜原来你哋冇为食沾面嘅客人准备任何嘢?仲要好似无人知道个正确食法咁样😱喺门口见到有张应该系日本总公司写俾佢哋香港公司嘅证书,我真系有啲想同佢日本总公司反映,原来你哋呢间分店系冇人知道点样正确食沾面🥺🥺总结,有基本服务

鱼介豚骨沾面

总结,有基本服务,零日本沾面知识,个沾面咸过其他品牌(我平时好钟意食沾面,知道佢系比一般拉面系咸好多嘅,但今日呢个真系唔讲得笑),然后𠮶碗得啖笑嘅猪骨白汤,睇嚟我哋都缘尽了👋🏻👋🏻

鱼介豚骨沾面

2024-07-08