1K
2024-07-21 383 浏览
中环街市这间小餐厅真系好正,行到附近,已闻到浓浓的东南亚香料味,彷佛一下子就神游到了异国他乡。四周热闹非凡,满满都系人在选择佢哋想食嘅菜式。我哋试咗个浓郁入味嘅巴东牛肉,肉质好柔软,配上班兰椰浆饭,简直绝配。仲有一碗清新爽口嘅苏东鱼丸鸡汤,带嚟咗一抹清新。娘惹猪软骨饭软骨好有咬劲,饭香味十足,猪肉鲜嫩可口。佢哋嘅鱼丸汤又有另一种独特香气。最后我哋食咗半熟蛋黄汁流嘅咖吔多士作为甜品,外脆内软,超级美味。仲有香气四溢嘅手打樱花虾饼,好吃到停唔到口。喺呢个小小嘅食街角落,我哋彷佛穿越咗时空,来到咗东南亚,感受到 culture shock,食尽啲地道美食。呢间餐厅真系中环美食宝库中嘅一粒明珠呀!

2024-07-17
  • 半熟蛋配咖吔多士