2024-01-10
今日同老公&姑拉嚟到中环为奶奶补祝生日饭行完一条大斜路入到嚟觉得环境优美坐位宽敞仲可以欣赏街外既景色食物款式都几多好贴心中英都有我地拣左一款头盘四款share嚟食头盘:Scallop Cevich 柠檬汁腌带子配木薯腌红洋葱$170带子刺身好厚肉柠檬汁更加突出到带子既鲜甜连埋红洋葱一齐食一爽一软好开胃个汁调得刚刚好主菜:Moqueca De Frutos Do Mar $380巴西汁慢煮杂锦海鲜:虎虾、鱿鱼、扇贝、青口4款当中最欣赏系鱿鱼&青口鱿鱼食落软Q,唔会煮到好un青口系蓝青口入口即溶扇贝都好大只,D肉一梳梳好新鲜虎虾比前面3位大佬抢晒风头几大只有虾膏肉质都可以Peixe No Dashi 伊比利亚香肠煮海鲈鱼 $290呢个好有惊喜,清清地食到鲈鱼既鲜味重点鱼肉非常嫰滑底下仲有d芦笋&菇File De Costela $350炭烧肉眼扒配青紫酱、烤蕃薯、木薯我地叫左7成熟,份量都算多除左同青紫酱一齐食仲可以蘸蒜食3款口味任君选择紫薯同蕃薯都好甜好粉Fraildinha 牛腹扒配日式酱油蛋黄 $380呢个系鲈鱼之外惊艳到我既牛腹扒同刚刚肉眼既口感好唔一样个人比较喜欢呢款,牛肉味重d
行完一条大斜路入到嚟觉得环境优美
连埋红洋葱一齐食一爽一软
好开胃个汁调得刚刚好
主菜:
Moqueca De Frutos Do Mar $380
巴西汁慢煮杂锦海鲜:虎虾、鱿鱼、扇贝、青口
4款当中最欣赏系鱿鱼&青口
鱿鱼食落软Q,唔会煮到好un
青口系蓝青口入口即溶
扇贝都好大只,D肉一梳梳好新鲜
虎虾比前面3位大佬抢晒风头
几大只有虾膏肉质都可以
呢个好有惊喜,清清地食到鲈鱼既鲜味
重点鱼肉非常嫰滑
底下仲有d芦笋&菇
File De Costela $350
炭烧肉眼扒配青紫酱、烤蕃薯、木薯
我地叫左7成熟,份量都算多
除左同青紫酱一齐食仲可以蘸蒜食3款口味任君选择
紫薯同蕃薯都好甜好粉
Fraildinha 牛腹扒配日式酱油蛋黄 $380
呢个系鲈鱼之外惊艳到我既
牛腹扒同刚刚肉眼既口感好唔一样
个人比较喜欢呢款,牛肉味重d外
蘸埋日式酱油蛋黄真心好食
姑拉要左Yellow bird $60无酒精
饮落酸酸甜甜
嚟到呢度觉得要叫番酒先啱feel
于是问店员有咩推介
Maracuja (Passionfruit, Cachaca, Lime, Sugar) $60
好浓郁既热情果&青柠味~解腻一流
食完主菜点可以无甜品
小朋友先要拣我梗系试晒3款啦
Abacaxi Assado $110
炭烧菠萝、椰子雪糕、杏仁椰子金宝碎配日本威士忌焦糖酱
椰子雪糕几唔错,唔知系咪自家制
炭烧菠萝几甜
Chocolate De Ouro 金箔坚果朱古力球 $125
外型靓,食落有层脆皮,唔太甜因为系用70%既黑朱古力整,再配埋巴西坚果,无得顶!
Uma Nota Pavlova $100
甜品盒子:红莓忌廉蛋白脆饼
一个三层既木盒好似拆盲盒咁
第一层系红莓酱、乳酪口味既忌廉、吉士酱
第二层系蓝莓、士多啤梨、糖
第三层就系蛋白脆饼
整体嚟讲呢餐饭好满意
店员全部都好有礼貌
见我地唔知点拣会作出一d推介或建议
另外环境舒适好啱收工嚟放松下
或者一家大细,情侣嚟拍拖
下次都想再嚟试下其他