2023-04-16 1427 浏览
四月系好朋友生日所以一早约左去食晏庆祝,因为大家都系中环度返工所以我就锁定中环做揾食目标, 突然之间好想去食法国料理所以用open rice 揾左几间,最后系价钱,位置同食评比较过之后就揾左依间位于中环力巴大厦SENTI, 用埋OpenRice 订位功能真系好方便。间餐厅仲有whatsapp我问我有无咩特别节日庆祝真系好周到😛一去到餐厅睇个餐牌价钱都真系几实惠头盘叫咗吞拿鱼酱薄牛仔肉同下西班牙八爪鱼,主菜叫左一个香煎本地三黄鸡同埋一个西班牙黑毛猪。因为朋友唔食得生野所以无点到牛排。呢个法式面包烤得好香,真系唔错等咗冇几耐就上咗个头盘,卖相都真系认真唔错,望落都好有食欲。食完之后就更加觉得一流,真心讲好想试埋另外𠮶几款头盘。轮到主菜,摆盘依然系好吸引,你知道香,但系肉汁依然系度,食落都几滑,个皮煎得好脆,真系好食过其他餐厅。黑毛猪都系啖啖肉煮得啱啱好唔会鞋口,两个主菜啲配菜都系我最钟意食嘅。呢间餐厅啲嘢完全唔油,好健康又好食。因为我本人唔太喜欢食酱汁,所以两个主菜嘅酱汁都系另外上,但我都有试过真系几match。最后当然唔少得甜品啦,Tiramisu同埋焙茶雪糕,两款甜品都唔太贴,但系份量

一去到餐厅睇个餐牌价钱都真系几实惠

呢个法式面包烤得好香,真系唔错
最后当然唔少得甜品啦,Tiramisu同埋焙茶雪糕,两款甜品都唔太贴,但系份量都几足最重要系用优惠价就可以加黎食。

呢间餐厅我谂我会再嚟帮衬,因为鱼嘢食又好食环境又舒服,最重要系价钱系法国菜来讲都算好实惠。即系冇谂过中环会有咁抵食嘅法国餐厅个朋友都食得好开心。
2023-04-06
庆祝纪念