Abbraccio

今次我哋去咗中环 <Handmade Pizza Abbraccio> 😆🥂 ,位置就喺中环摆花街,大馆嘅对面,餐厅一上到去装修已经非常精致😍 ,餐厅有几幅好靓嘅油画 , 装修风格非常高级😊, 仲有一定要讲嘅系餐厅有大部分空间都系露天位置☀️☀️ , 位置对著大馆、半山 , 无论系夜晚定系下昼时间都非常 Chill , 好适合叫三五知己一齐食下嘢饮酒放松下🥂🍷 , 而且食物有水准,气氛舒适,无论是情侣约会或朋友聚餐都值得一来😍😍今次我哋试咗招牌嘅Pizza , Pasta , 同埋两款意大利嘅传统甜品 ~~😊Pizza : Contadina 农家 $228🍕🍕🧀🧀今次试嘅pizza,比较特别,因为佢唔系传统嘅蕃茄Basic , 而系白汁底🧀🧀,手工白汁非常香浓,同埋有超劲嘅奶香味 , 再加埋忌廉同水牛芝士车打芝士 🧀🧀, 食落去奶油嘅浓郁味 , 同平时一般嘅番茄底非常唔同 , 钟意重奶油同埋芝士乳制品嘅朋友一定要试呢款pizza🤪🤪 ! 同埋pizza嘅饼底都非常软熟香口 😜, 即使系冇配料嘅边位,都系非常香口 , 口感软糯😍 ~~Pasta:  Salmone e Pa

Pizza : Contadina 农家 $228🍕🍕🧀🧀

Pasta:  Salmone e Panna 三文鱼忌廉直通粉 $208 🐟🍝

白酒忌廉汁混合咗香浓嘅白酒味同埋烟三文鱼嘅鲜味 😚 , 配合直通粉非常挂汁,直通粉煮得非常烟韧 , 挂满香浓嘅白酒忌廉汁 , 配合大份量嘅烟三文鱼 , 食到停唔到口 🤤🤤

Cannolli 西西里煎饼卷 $128

甜品用上瑞可塔乳酪Ricotta Cheese 🧀,酥脆既外壳填满左奶油般既瑞可塔,味道适中带少甜,配搭埋新鲜既蜜饯橙子🍊,浓郁朱古力🍫同香脆开心果,口感非常丰富,完美咁体验到西西里既风味!🍭

Tiramisu Classic 经典提拉米苏 $118

以传统手指饼浸满香浓既咖啡☕ ,配上啖啖口感绵滑既mascarpone芝士🧀味道浓郁香醇,食完真系回味无穷,作为饭后甜品既收结系非常满足!🙈