2023-01-25
因为今次系食lunch 仲要睇menu见到有好多款特式点心 所以今次放弃左食Set lunch 而选择食点心🥰🔸吉品汁鲍鱼饺-食落好香鲍鱼味 好有咬口 系多款鲍鱼菇集合的味道👍🏻🔹海参饺-饺皮好烟韧 海参本身应该无味 但系做到有海参鲜味既味道 好厉害呀👍🏻🔸香蕉煎堆仔-煎堆仔外形胀卜卜 咬落脆卜卜 食个阵要小心 因为里面有好热而流心既香蕉馅 正‼️🔹百利酒蛋挞-蛋挞皮好松化 蛋+ baileys原来好夹的😂👍🏻酒味都几浓 但系又唔会盖过蛋味 超正❤️🔸桂花乌龙烟熏脆皮鸡-这是一道招牌菜 店员开盖个阵都有招牌开盖仪式 无得顶‼️除左打卡一流之后 哩只脆皮鸡真系有姿势有实际架🥰浓浓的烟熏香气 带茶味的脆皮鸡 系印象中 第一次食咁香浓既烟熏鸡 非常推荐 名副其实的招牌菜 必叫❤️🔹棉花泡饭-浓郁鱼汤既泡饭 棉花食落有少少带子味 加埋脆脆一齐食 唔错~另外 餐厅的店员服务细心周到 全程唔需要自己斟茶 仲安排到Window Seat 见我地自拍会好主动过黎帮忙影相 真系做到宾至如归既享受 虽然餐厅价格偏高 但系想有个一级享受 非常推荐大家过黎试下💯
🔸吉品汁鲍鱼饺
-食落好香鲍鱼味 好有咬口 系多款鲍鱼菇集合的味道👍🏻