餐厅: Tokio Joe
资讯:

2024-05-08 38 浏览
好耐无去中环,最近返工经过呢度,发现到间之前一直无留意嘅日本菜,所以就打算试试。今次叫咗几款嘢食,首先佢会上咗支豆先,知道作为餐前小食,正常发挥。我哋另外亦都有点咗个吞拿鱼刺身沙律,吞拿鱼虽然薄切,但都有十几块,而且好多生菜感觉好fresh。之后再上齐刺身拼盘,叫做并刺身盛盒。拼盘上面有六款,睇落好新鲜嘅刺身,包括三文鱼吞拿鱼剑鱼,赤背等等,食落都算鲜甜,对得住个价钱。主菜就叫咗个吞拿鱼刺身蟹钳海胆丼,吞拿鱼同拼盘嘅质素一样,蟹钳望落几大只,肉质都算爽口,重点系个海胆就真系好好食,好鲜同一啲苦涩味都无。LKF roll其实就系金箔吞拿鱼卷同埋黑鱼子龙虾卷。两款都唔错,有金箔影相几靓,不过食落都系得吞拿鱼味,啲饭有用醋腌制过,酸度刚刚好。最后追加咗三文鱼同吞拿鱼寿司,仲有两串牛舌,牛舌切得几薄,烧完之后充满油脂,值得再叫。

2024-04-26