2019-09-06
好朋友之间生日饭,朋友圈都系识食之人,所以绞尽脑汁都唔知同佢食咩好 ,又唔好太寒酸又要好味 ,咁啱见到食评家为食龙少爷推介呢间,咁就出去试吓啦!其实之前见佢好似茶餐厅咁都有啲犹豫好唔好同佢哋去,好似求其揾间茶餐厅敷衍佢哋咁唔系几好意思 不过戏曲中心咁靓,佢哋都应该未行过嘅(佢哋住香港佢都有啲远)唔使book 位,其实个格局都有啲似响屋企楼下食小菜晚饭。虽然佢都有啲拿手小菜仲要话俾我哋知有八折添, 店员推介嘅所有嘢我哋都有试:例如烧味啊、卤水、黄鳝煲仔饭啦,咸柑桔排骨咁。 最后仲要食咗个西多士做甜品添几款小菜都好食嘅,不过就未至于好大惊喜 。叉烧拼烧鹅我哋嘅食家就话一般,不过店员话系自家烧㖞 ,反而个黄鳝煲仔饭食家朋友就话几唔错 ,仲有我最爱嘅饭焦添👍🏻其实另外店员仲推介一个蛋黄白饭鱼,不过真系食唔到咁多 !最后有位长辈心思思想食西多士,咁就陪佢地癫一次啦,因为平时我都唔系好敢食呢啲咁邪恶嘅嘢 ,一人一小件啱啱好,间唔中食下都OK嘅,不过几位长辈就食得好开心🥳p.s 去到嘅时候仲比我撞到为食龙少爷 ,我哋曾经系同事嚟㗎,我谂佢唔记得左😅我全部都冇影相呀
其实另外店员仲推介一个蛋黄白饭鱼,不过真系食唔到咁多 !
我全部都冇影相呀