2024-03-21
又嚟食my favourite French Restaurant🤤,同朋友食咗晚市双人套餐($518),包咗餐汤、头盘、主菜(2份)、甜品,次次都好期待食到尾嘅crepe🌮~·♡ 一口烧猪腩虽然系薄切,但油脂感都唔少😙,唔会觉得干挣挣;而且都有4只手指咁长,绝对唔系一啖一口咁细块,哈哈😆~·♡ 烤墨鱼海鲜意粉一上碟就俾大大只原只烤墨鱼🦑吸引到,卖相超靓!意粉唔会煮到好腍,系好有嚼劲𠮶种😚,软硬适中,每条意粉沾满蕃茄酱汁😋,系我喜欢的湿润度texture,味道酸酸甜甜。·♡ 阿根廷安格斯肉眼牛排 +$48牛排拣咗5成熟,色泽红嫩带点血水,质地好柔软☺️;个人好钟意个黑松露红酒酱汁🍷,系好香浓嘅黑松露味道🤤,无论沾牛排定粗薯条都一样咁好食。·♡ 冧酒烧菠萝可丽饼最期待嘅环节🤩😻,呢度嘅crepe好好食㗎!可丽饼表面铺咗一层烤菠萝粒粒🍍,仲有杏仁片同海盐焦糖酱,再加上一球云呢嗱雪糕🍨,味道香甜带点酒香,成个配搭都好夹。·♡ Orange Blush HKD$40♡ Tropical Passion HKD$45·📍Odelice!沙田沙田正街18-19号新城市广场一期6楼628号舖
♡ 一口烧猪腩
♡ 烤墨鱼海鲜意粉
一上碟就俾大大只原只烤墨鱼🦑吸引到,卖相超靓!意粉唔会煮到好腍,系好有嚼劲𠮶种😚,软硬适中, 每条意粉沾满蕃茄酱汁😋,系我喜欢的湿润度texture,味道酸酸甜甜。
♡ 阿根廷安格斯肉眼牛排 +$48
牛排拣咗5成熟,色泽红嫩带点血水,质地好柔软☺️;个人好钟意个黑松露红酒酱汁🍷,系好香浓嘅黑松露味道🤤, 无论沾牛排定粗薯条都一样咁好食。
♡ 冧酒烧菠萝可丽饼
最期待嘅环节🤩😻,呢度嘅crepe好好食㗎!可丽饼表面铺咗一层烤菠萝粒粒🍍, 仲有杏仁片同海盐焦糖酱,再加上一球云呢嗱雪糕🍨,味道香甜带点酒香,成个配搭都好夹。
♡ Orange Blush HKD$40
♡ Tropical Passion HKD$45
📍Odelice!
沙田沙田正街18-19号新城市广场一期6楼628号舖