2021-09-13 24 浏览
上次就试咗三款古早蛋糕😛但就仲未试过呢到嘅人气巨无霸款式🤩老板娘竟然留意到我钟意黑芝麻 推介我试🖤见过一次面就认得我 仲要叫到我个名 真系好癫🙈.📌双层巨无霸擂沙黑芝麻古早蛋糕 $89巨无霸有两层芝麻馅😎蛋糕嘅芝麻味唔浓 配埋夹心嘅酱都唔错😚不过如果可以再浓啲 个馅再多啲就更好😝果然系主打少糖 平时啲酱多数都会好甜好溜 但系今次食1/4个都完全冇问题👍🏻湿润度冇上次咁高 食落冇咁湿同淋💦蛋糕都系好松化软绵 㩒佢会弹番起好得意🤣老板娘咁有诚意 所以我都唔𝒉𝒆𝒂 试咗四款方法食‼️冻食会比较湿润 入口即溶❄️室温同焗炉分别都唔大🧐用电饭煲焗热嚟食 口感就最特别 会相对干身啲 外面烘到金黄脆卜卜入面就好松软🥰所以睇吓自己钟意边款口感❤️
📌双层巨无霸擂沙黑芝麻古早蛋糕 $89