妈妈同我都钟意食素,而我就特别钟意去d新式d既素食餐厅🍴一禅就系其中一间我bookmark左既餐厅喇💛 有个星期六就带左妈妈一齐去试下😌 星期六既一禅好旺场啊,我地等左大概半个钟~讲下食左咩啦💁🏽‍♀️➿ 日式烤野菜咖喱配椰菜花饭 ($78)烤野菜有我钟意既莲藕😍 仲有车厘茄、翠玉瓜、茄子🍆、薯仔🥔 咖喱汁微辛,捞埋金黄色既椰菜花饭食,不错吃喔!➿ 照烧汁淮山扒大啡菇堡 配蕃薯条 ($80)呢个so-called burger🍔既机构系由两旧大啡菇上下包底咁组成~ 天真的mum👩🏻仲用手拎起食,当然唔ok啦,因为大啡菇本身就咁juicy,何况两旧呢?💦 淮山喺汉堡入面出现实在几创新,睇个名以为夹住一块块淮山,原来唔系,系夹住d淮山蓉,所以口感都几丰富~ 而厚切既蕃薯条用左烤焗既方法处理,健康d,但系冇脆既效果~/ 近年钟意左食挞或者整挞🤭 但又惊肥~ 见呢个挞系纯素既,虽然定价贵少少,但系抹茶控又点可以错过呢个挞呢,所以决定要试啊☺️➿ 抹茶挞 ($58)挞皮都几硬下,食个阵要用少少阴力去整开~ 但系好脆呢,系我钟意既质感☺️ 抹茶馅味道浓郁,加埋豆腐味cream同木糠碎,成件事好match

讲下食左咩啦💁🏽‍♀️
➿ 日式烤野菜咖喱配椰菜花饭 ($78)

➿ 照烧汁淮山扒大啡菇堡 配蕃薯条 ($80)
而厚切既蕃薯条用左烤焗既方法处理,健康d,但系冇脆既效果~

➿ 抹茶挞 ($58)
挞皮都几硬下,食个阵要用少少阴力去整开~ 但系好脆呢,系我钟意既质感☺️ 抹茶馅味道浓郁,加埋豆腐味cream同木糠碎,成件事好match,值得值得✨

➿ Americano
唔饮咖啡既我表示:咖啡味好香好香~

整体黎讲💁🏽‍♀️
和暖既灯光、简约既装修营造既环境令人有放松既感觉,同商场形成几大既对比~仲有一个塌塌米位方便客人静观/ 禅修😌 闲日再访应该会更chill~