2024-12-13
今日揾食黎到佐敦,同大家介绍一间隐世嘅日式铁板烧--龙亭 讲真唔系网上揾到,都唔觉呢到有间铁板烧,虽然见到招牌,门口唔算好显眼,兜过2次门口先揾到😂 入到去格局似酒吧~香港铁板烧黎讲,呢间价钱相对相宜,由$388-$788不等,都有唔少单品选择👍🏻今次就叫咗两个$588套餐试试~先黎系开胃沙律,有比较少见嘅➡️”哥伦比亚龙珠果配意大利黑醋",再加上➡️”三文鱼沙律卷"都非常方便进食,酸酸甜甜清新开胃!海鲜有同选择,我地今次就拣左➡️”带子,东星斑,鲍鱼同牛油扇贝首先系➡️带子,煎到半熟配意大利黄瓜同鱼子酱,蝶豆花海盐泡泡加分!视觉同味觉都有惊喜😍➡️松露牛油扇贝,口感嫩滑,味道非常惹味➡️特制蒜蓉酱鲍鱼,味琳美极腌制,鲜味层次丰富➡️东星斑煎到非常香脆,仲有意大利黑醋提鲜,肉质够嫩无雪味😆黎到主菜➡️”澳洲和牛配蒜片",旁边有竹炭盐可自选咸度,仲有樱桃萝卜配Wasabi解腻,口感味道都完美配搭👍🏻之后嘅➡️鸡扒都相当唔错,皮脆肉嫩,仲有蒜香牛油汁同菠萝辣菜汁两款酱汁,香辣惹味!仲有个➡️”黑松露海鲜炒饭",香味十足,虾同鱼籽又非常当鲜味😋最后收尾仲有个甜品➡️”紫薯雪糕加爆珠红豆",创新港式加日式甜品,值得
今次就叫咗两个$588套餐试试~
➡️松露牛油扇贝,口感嫩滑,味道非常惹味
➡️特制蒜蓉酱鲍鱼,味琳美极腌制,鲜味层次丰富
最后收尾仲有个甜品➡️”紫薯雪糕加爆珠红豆",创新港式加日式甜品,值得一试😝