2006-12-01 9 浏览
本人是一个唔多食得辣既人,今次被朋友坑左去食呢间出名辣既川菜馆,真系有d 惊。入去之前系门口见个餐牌,差不多所有𩠌都有辣椒,好惊…今晚由友人拍版叫𩠌。全晚叫左蒜泥白肉,干烧白鳝,回锅肉,大千鸡球,竹苼海鲜汤,苹果拔丝。那个干烧白鳝非常爽,唔系爽口,系食得好爽。浇汁出色,酸甜辣味相当平衡,白鳝只切鱼腩,虽只得十来块,但是就是这个数量才更显宝贵。鳝肉口感极佳,连呢个唔多食辣既本人都停唔到口。苹果拔丝唔算话好好食,不过系香港真系好少食到拔丝。上碟时侍应系你面前整,听住d 拔丝「pong」「pong」声,都几好听。全晚最差系回锅肉,全无特色,以呢间舖既期待质素有距离。问过友人,佢话上次食抄野真系唔多得,bad list 呢间野d 抄野。整体黎讲都唔错,门口个海鲜金奖果然无呃我!

整体黎讲都唔错,门口个海鲜金奖果然无呃我!