2024-08-12
尖沙咀 📌 【 鮨一 】尖沙咀厚福街12-12A号蓝马商业大厦18-20楼 Happy Fri 🥳 收工想食日本嘢,就来到【 鮨一 】呢间木系装潢,打造 🎌居酒屋格局,选用日本入口新鲜食材,主打丼饭 、刺身 、日式料理,令人犹如置身 🇯🇵 日本居酒 🍶🏮痛风丼 海量脆卜卜三文鱼子、一排排鲜甜顺滑海胆、堆满满的吞拿鱼蓉,还有的就是肉质鲜甜爽弹的赤海虾。呢个丼真系响当当,完全震撼我视觉、味觉,难怪叫「痛风丼」,绝对系痛快嘅享受。🦪 赤崎真蚝真系好少见又长又大兼肥美肉厚嘅生蚝 🦪 蚝肉爽脆,海水味适中,精髓系蚝面放上柠檬柚子啫喱,完全令生蚝鲜味倍加升华。🥗 鮨一沙律 鮨一沙律将多款鱼生切成粒状,再混入沙律菜,配以微酸嘅酱汁,有口感之余亦清新开胃喔 🥗🍤 什锦天妇罗 天妇罗炸粉薄脆,炸虾肉质弹牙,蔬菜有青椒、甜薯、南瓜同茄子。好喜欢呢种天妇罗嘅口感同味道 🥰🐮 味噌煮牛舌牛舌肉质软稔,牛味浓;萝卜清甜入味,配上热辣辣味噌汤,系最佳暖胃之选。🔅 总括而言我觉得 CP 值好高,以日本新鲜食材做主打,真心,两个人埋单,人均消费 $400 几蚊,可以食到生蚝、拖罗、海胆、牛舌,呢间居酒屋 【 鮨一 】
尖沙咀厚福街12-12A号蓝马商业大厦18-20楼
Happy Fri 🥳 收工想食日本嘢,就来到【 鮨一 】呢间木系装潢,打造 🎌居酒屋格局,选用日本入口新鲜食材,主打丼饭 、 刺身 、日式料理,令人犹如置身 🇯🇵 日本居酒 🍶
🏮痛风丼
🦪 赤崎真蚝
🥗 鮨一沙律
🍤 什锦天妇罗
🐮 味噌煮牛舌
🔅 总括而言我觉得 CP 值好高,以日本新鲜食材做主打,真心,两个人埋单,人均消费 $400 几蚊,可以食到生蚝、拖罗、海胆、牛舌,呢间居酒屋 【 鮨一 】 ,真系越谂越抵食,我一定会回访。
⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹
餐厅 🇯🇵【 鮨一 】
地点 📍 尖沙咀厚福街 12-12A 号蓝马商业大厦18-20楼
消费 💰 均消 • $480@
⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹