2022-11-08
首先!如果有食开Omakase 嘅你,鮨铠可以话系会令你对Omakase 超乎你想像!当日我同友人喺预早两星期book中午12点时段,之后收到WhatsApp 话要落$200订,同埋系12:00至13:30!我哋准时12点到步,入到去眼见只有4个有摆位嘅位,就心知不妙坐低10几分钟,就见女侍应攞前菜出嚟,系茶碗蒸,同埋一旧超级骚鸭胸卷!我吞唔落,最后都吐了出嚟心念点解冇寿司师傅出嚟嘅?等多阵,就有个目无表情,招呼都唔打个嘅白衫男人(疑似系寿司师)企喺我哋吧台唔系前面,而系侧边开始切鱼生,开始上第一件寿司,有D腥仲有筋!之后果2件都系腥,唔多新鲜!第三件,金目鲷,好似食擦胶咁!咁多件寿司,稍为叫做食得嘅系只虾!其他质素都不一般寿司店!食物质素已经系唔惦,个白衫男更加唔掂,全程西口西脸!同客人一D交流都冇!呢餐Omakase 系我有史以来最差体验嘅一餐!blacklist