2024-11-18 383 浏览
放假前夕同朋友去左食我最钟意既铁板烧😝😝😝座位以厨师吧枱为主,可以欣赏到师傅席前料理既过程。食材高质,服务满意。铁板一人前HK$788先付沙律菜加左黑醋调味酸酸甜甜,十分开胃。菊志茶碗蒸茶碗蒸口感滑嫩绵密,每一啖都有满满既蟹肉丝,令鲜甜味大大提高!高知炙烤鲣鱼鲣鱼本身鱼味较重,炙烤后外层微焦,内里保持半生熟口感。以黑蒜油醋、豆乳酱、刁草油调味,味道带酸,食落更清新美味。幸海鲜二品北海道帆立贝帆立贝十分厚身,味道鲜甜,爽口弹牙。师傅特别调制两款酱料,有双重体验。将枝豆打成蓉,口感顺滑,味道清淡,唔会盖过带子本身既鲜味。贝柱忌廉汁味道就相对浓郁,所以要最后先沾,令味道层次升华。法式香草清酒煮蚬蚬肉胀卜卜,十分鲜甜。加以辣椒丝、意大利芫荽煮成,增加层次感,更是扑鼻芳香 虎虾先讲摆盘已经十分精致!虎虾有弹性,虾味重。海藻配上法式龙虾汁一齐食,有Refresh既感觉。铁板香煎鹅肝平时食鹅肝多数配多士,配焦糖苹果特别有心思!黎自匈牙利既鹅肝有份入口即溶既幼滑质感。焦糖青苹果酸甜味可以中和腻感,好食!和牛薄烧/日本豚肉薄烧/日本德岛县鸡扒(每个餐可以选一款)和牛薄烧我地拣左五成熟。和牛有著霜降般既油
放假前夕同朋友去左食我最钟意既铁板烧😝😝😝

铁板一人前HK$788

先付
沙律菜加左黑醋调味酸酸甜甜,十分开胃。

菊志茶碗蒸

高知炙烤鲣鱼

幸海鲜二品
北海道帆立贝

法式香草清酒煮蚬

虎虾

铁板香煎鹅肝

和牛薄烧/日本豚肉薄烧/日本德岛县鸡扒(每个餐可以选一款)
和牛薄烧
我地拣左五成熟。和牛有著霜降般既油花分怖,软嫩又多汁,牛味浓郁,卷住炸蒜同埋青䓤,腻感减低,好正🥹。

日本豚肉薄烧
日本豚肉肉质松化,肉味香浓,同样卷住炸蒜同埋青䓤,食完再三回味!

野菜方面系南瓜、大啡菇、翠玉瓜,师傅特别调制茄子Mousse,口感顺滑creamy,同时又唔会掩盖野菜本身既味道,满满田园气式🤣!

菊志炒饭
香蒜鹅肝炒饭
日式炒饭粒粒分明,不黏糊之余仲要够镬气!师傅充分展现功架,加入蛋酱、鹅肝、香蒜等炒成,啖啖都充满蛋香!

甜品系豆腐雪糕,牛奶、炼奶同豆乳都相平衡。

**生酒 720 ml HK$580
另外,见做紧Promotion我地仲叫左酒饮😙。以雄町米酿造,米味偏重,冇经过高温加热,保留清酒原味,饮落饱满圆滑,比较易入口,有快黎快去 last finish 既感觉。