2023-10-23 152 浏览
去湾仔揾仔,见呢间comment唔错就book位试下。第一次去,我地就叫住d串烧试下先,食到差不多再叫,落单姐姐话如果我地想快上餐,就要一次过叫多d,言下之意系边张单大、叫得多就做边张单先,而唔系按落单先后次序烧。我地见唔赶时间,所以都话ok可以等。食到中途见到有个细细既是日menu,入去时staff冇介绍,我地就问staff拎黎睇,睇完我地想order 烧鱼鲛同饭团,staff话鱼鲛可能要等20分钟或以上,当时仲有一个钟用餐时间,我地话ok唔介意等,但staff表示做唔到。What? 一个钟都做唔到?烧鱼鲛要20分钟以上,烧饭团都做唔到? Staff话因为好多单,做唔到。OK,如果贵餐厅有呢个限制,系咪应该系客人入座时提醒客人,落order要一次过唔好分开叫,否则有排你等,或者烧唔到俾你食!有d食物需要好多时间整,想食就趁早叫!可能我地唔系熟客,又唔系一次叫好多,贵餐厅觉得我地张单细唔得闲招呼我地啦!Anyway ,呢间已blacklist,香港出色串烧多的是!
可能我地唔系熟客,又唔系一次叫好多,贵餐