2017-10-29 1397 浏览
因为睇youtube 见到d youtuber 讲到韩国既猪手好好食,所以一直都好想试上韩式猪手到底同平时食开既有乜唔同!不过香港既韩餐真系唔平,几百蚊一碟系正常价(虽然个份量都好大),所以一直都未揾到岩心水既韩式猪手try try除左韩式猪手之外我仲好爱海鲜薄饼但系唔知点解,猪手同薄饼就好似太阳同星星既关系,两者不能并存。之前为左同时食海鲜薄饼同埋韩式猪手已经行左一次韩国街,但系行开都唔觉有呢两样野同时有得食今次再认真望下门口menu,终于俾我揾到间有得同时食呢两样野仲要唔贵既餐厅啦!坐底就俾既前菜,系茄子、泡菜同埋芽菜茄子仲有d 咬口,同埋保留返个色水,几好~泡菜我唔知系佢自家腌定系买,但我觉得佢整得唔系太好食。原因系有d 酸得滞会有d 呛喉既感觉。芽菜我唔食既所以唔知系点。猪手上台啦其实呢个真系唔系二人份量,我觉得四人食都得,因为猪手有d 滞嘛因为冷面可以解油腻,所以叫左个冷面~个面落左d 梨汁,酸酸地既开胃,仲可以自己加埋白醋或者芥末调下味不过其实呢个面系无乜味,所以除左送浓味野我都唔建议叫黎食。海鲜薄饼!!!但系真系好失望呀,因为呢个饼同我食开既都唔一样既!海鲜份量又唔多,菜

除左韩式猪手之外我仲好爱海鲜薄饼

前菜

坐底就俾既前菜,系茄子、泡菜同埋芽菜

茄子仲有d 咬口,同埋保留返个色水,几好~

芽菜我唔食既所以唔知系点。
韩式猪手

猪手上台啦

冷面

因为冷面可以解油腻,所以叫左个冷面~

不过其实呢个面系无乜味,所以除左送浓味野我都唔建议叫黎食。

海鲜薄饼

海鲜薄饼!!!

但系真系好失望呀,因为呢个饼同我食开既都唔一样既!

海鲜份量又唔多,菜既份量又唔多,而且个薄饼好似煎得唔好,所以湿湿地咁⋯⋯

呢个唔建议叫too!

呢度既份量对两个人而言真系太多了!因为我份人好有衣食所以打埋包拎返屋企做dinner
2017-10-22
韩式猪手