2022-07-20
因为朋友住喺沙田,所以成日上完佢屋企之后都会喺新城市广场行两个先再返屋企。行到连住既伟华中心,俾牛大人飘香既麻辣味吸引咗我🥹一定要叫既牛大人秘方麻辣锅,香辣并重而且愈食愈惹味,有想当年喺深圳食小肥羊既影子😂 另一边就叫咗台湾浓香蕃茄锅,作为一个中和,用酸甜平衡返比辣味麻目咗既味蕾👅食嘢食得咁重口味,饮品方面我哋特登叫咗啲无糖无卡路里既OOHA同牛大人私家制白桃乌龙,够晒清~但男朋友见到佢哋有台湾手工啤酒忍唔住嗌咗一阵细杯试吓,苦涩味比较淡,清清地几啱打边炉饮。 每次食牛大人,我都好钟意食佢既台湾特色小食作为前菜,其中鱼酥皮蛋豆腐系必点菜🙋🏻♀️ 佢系凉食嚟,豆腐嫩滑加上惹味皮蛋同甜甜咸咸既酱汁,好醒胃👍🏻梅甘酥脆薯,薯仔好甜🥰 我当佢系我既饭前甜品🤣 士林盐酥鸡就更加系少不了啦~酱汁方面佢嘅选择都有好多,我咁重口味就紧系不到满满一大碗,仲要加埋牛大人自制既卤牛肉~蔬菜同埋丸类都系自己出去拎嘅,款式多不胜数,绝对满足到每一位朋友我哋仲叫咗真味牛肉浆,手打既牛肉浆煮完十分弹牙,而且牛既鲜味超重!终于都讲到我哋嘅主角—澳洲和牛M 5牛肩卷。脂肪分布比较平均,而且睇色就知道都几新鲜㗎~ 重点系
终于都讲到我哋嘅主角—澳洲和牛M 5牛肩卷。脂肪分布比较平均,而且睇色就知道都几新鲜㗎~ 重点系二百几就有返任食和牛真系好。。爽🤪
最后每人一杯雪糕或者甜品,我哋都拣咗台中仙草冻~ 配料好足,珍珠椰果红豆仙草缺一不可,作为一间任食嘅餐厅来讲,的而且确已经诚意满满☺️