2008-06-24
难得假期一家人聚首一堂, 最好嘅节目莫过于饮杯茶食个包, 所以早几日师傅一家人都去叹餐茶, 倾下计, 而地点就拣左呢一间, 皆因贪佢点心款式够多, 加上水准唔差!一行五个人, 由于有位自愿人士一早揾定位攞埋枱, 所以师傅一去到就有位, 悭番唔少时间! 人齐后大家商量下食咩好, 最后师傅发现有个中银信用卡嘅优惠套餐, 觉得几抵食, 所以就柯打左一个套餐再另加几款点心!先讲下个套餐, 套餐可以拣三款点心, 仲有几个小菜, 有鲜柠石班块, 竹笙田园蔬, 玫瑰豉油鸡, 鱼腐汤米线, 点心就要左烧卖, 凤爪同埋煎萝卜糕, 再另加马拉糕同叉烧饱!先讲下个鲜柠石班块, 石班块炸得好松脆, 炸粉唔厚, 热辣辣加上唔干身, 冇雪种味, 再配埋鲜柠汁酸酸地, 相当开胃, 好正; 竹笙田园蔬有竹笙同埋白菜仔, 竹笙好爽口而白菜仔好嫩, 唔差; 玫瑰豉油鸡嘅鸡身好滑, 而玫瑰豉油汁就好香, 唔算太咸, 好味; 鱼腐汤米线嘅鱼汤好清, 一d都唔腥, 而鱼腐嘅感觉似炸鱼片多d, 米线就好腍, 冇左烟烟韧韧嘅口感, 唔得! 而其他点心都唔差, 不过并冇咩惊喜!总括而言食物质素尚可, 环境舒服, 地方清洁干净, 价钱
总括而言食物质素尚可, 环境舒服, 地方清洁干净, 价钱都抵底, 二九八个套餐, 再加其他点心茶位同加一, 埋单大约五旧水, 都几抵食! 不过咩野都系假, 最紧要系一家人开开心心, 齐齐整整咁, 就算食咸鱼白菜也好味啦, 呢个优惠套餐一定好过星爷𠮶个冲喜套餐, 下次一定会再黎!