2021-06-25
【低温隔水蒸古早味蛋糕😋】/////香港街头越开越多古早味蛋糕店铺🍰深水埗呢间小店蛋糕口味选择多达100款wuu店铺每日都会指定几款口味 可以walk-in 买 如果确保食到自己想要嘅味道 可以一个月前订🤩另外小店以低温隔水方法去蒸古早味蛋糕 对比坊间古早味蛋糕店唔会㶶蛋糕边同底 留系香港都食到传统古早味蛋糕👍🏻.👉🏻金枕头榴莲古早蛋糕💛外形凹凹凸凸 模仿榴莲外形几有心思🥰蛋糕中间有满满新鲜嘅榴梿肉磨成茸雪冻去食我觉得几正 有蛋香加榴莲味道~蛋糕口感湿润松软 呢个好适合榴梿控haha.👉🏻斑斓古早蛋糕 ✨斑斓味几香 食得出天然 低糖少油😝食落比出面淡因为佢用原材料去整只绿色望落舒服 比起榴莲颜色吸引🤣下次食想配埋朱古力🍫配料 味道更丰富—————囍源古早蛋糕 (深水埗) 深水埗北河街123号地舖#food #foodie #hongkong #hkig #cake #heiyuenbakery #古早味蛋糕 #榴莲 #斑斓 #低温隔水 #香港美食 #囍源古早蛋糕
/////
👉🏻金枕头榴莲古早蛋糕💛
外形凹凹凸凸 模仿榴莲外形几有心思🥰
蛋糕中间有满满新鲜嘅榴梿肉磨成茸
雪冻去食我觉得几正 有蛋香加榴莲味道~
蛋糕口感湿润松软 呢个好适合榴梿控haha
👉🏻斑斓古早蛋糕 ✨
斑斓味几香 食得出天然 低糖少油😝
食落比出面淡因为佢用原材料去整
只绿色望落舒服 比起榴莲颜色吸引🤣
下次食想配埋朱古力🍫配料 味道更丰富
—————
囍源古早蛋糕 (深水埗)
深水埗北河街123号地舖