2021-03-16
牛头角观塘区coffee shop唔少,但系要饮到一杯质素高嘅咖啡真系唔多,系我嘅角度饮一杯斋啡先试到杯咖啡好唔好味。今次嚟咗一间有啲隐蔽嘅coffee shop,我知道佢有另外两间分店但系我冇试过。其实佢门面同埋可以坐嘅地方都好细,主要系接待啲附近返工买Takeaway嘅人,如果你想坐嘅话都有位嘅。我去之前先打咗电话去间舖问佢收唔收八达通或者信用卡,因为OpenRice话佢净系收现金。个男职员好有礼貌咁同我讲佢哋八达通信用卡都收,咁我就去咗间铺买咖啡。我有朋友饮过佢杯Deluxe Dirty,话好好饮。但系个咖啡师哥哥话佢浸咗只cold brew会有重嘅vanilla & Bailey 味,搞到我好想试。佢仲话听日会转味转橙味。我系一个好钟意饮斋啡嘅人,所以对咖啡要求好高。佢杯cold brew有微甘但系好creamy,今次饮完有啲想帮衬买咖啡豆。之后哥哥再俾左储印仔卡,我又多咗佢理由去饮多啲。不过我认为佢个价钱系观塘来讲都几进取,$68一杯cold brew。我相信一分钱一分货,我系接受到呢个价钱嘅。希望呢佢返工嘅人都接受到啦!