2020-02-10 355 浏览
平时一家三口放假食晏昼都系大记快餐,呢段抗疫期间无奈地要去啲冇咁多人地方食个晏就快快趣打道回府啦...前排同同事食过呢间餐厅...食完又觉唔错,于是带埋两宝黎食...今次叫既系一人一锅(豚骨汤底,蕃茄汤底,虫草花汤底)配(鸡肉,豚肉,海鲜)首先讲下豚骨汤配鸡肉,有4星 啲鸡肉几嫩滑唔韧,好食配埋佢个拉面一流!虫草花配豚肉(汤底就麻麻啦,不过胜在啲豚肉好食,肥瘦适中都有3星 扣左系汤底到)最后系蕃茄汤底配海鲜(汤底ok,果盘海鲜卖相好靓,但食落去完全唔掂,夹果下已经夹唔到而系要成饼雪硬左既海鲜倒落个锅 冰到硬左🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ ,跟住只蚝腥到差啲反胃🤢 唔会再叫呢个配搭)其他食物果啲都唔错既 真系最差最差系蕃茄配海鲜..我宁愿保守啲食返豚肉/鸡肉配猪骨汤底就算。
平时一家三口放假食晏昼都系大记快餐,
  • 60分钟任食火锅(豚肉/鸡肉配豚骨汤底)值得食