2024-06-14
今年连埋端午节一连三日假期,一起身老公就话要食个假日brunch set。餐厅吹欧陆风,好似去左小岛海边餐厅咁,职员用英文介绍menu。Brunch set有头盘、主菜及饮品,每款都好多选择。头盘有4款,主菜都有18款。我哋叫左两个set,另外再加左个extra bites item同甜品。是日餐汤:老公叫拣左南瓜汤,南瓜味重,甜甜地,浓结适中,几好。炸黑松露蘑菇球:外面炸到好脆,咬落去软软。每口充满黑松露忌廉蘑菇酱,味道好浓,真系好好食。巴斯克甜椒煮蚬:蚬肉新鲜,大只带鲜甜味道。酱汁用左蕃茄做底汁,另外仲加左红黄椒同洋葱,甜甜地带酸,开胃之选。阿根廷安格斯肉眼牛排:叫左五成熟,牛扒肉质较软,牛味浓,入口带肉汁,旁边黑松露红酒汁调味好好,点埋佢仲好食,唔错。伴菜有薯条,分量多,刚炸起,够热好味。盲𫚧鱼海鲜锅:鱼肉质厚实,有口感。鱼皮煎到金黄,里面有青口同蚬做配菜,食材新鲜,仲有煎过嘅薯仔粒。整体海鲜味浓,我就几钟意。榛子朱古力酱煎香蕉可丽饼:可丽饼即系法式烤饼,法国嘅传统煎饼。饼皮湿润带蛋香,搽埋满满榛子朱古力酱,煎香蕉上面仲有层薄薄脆焦糖,整体好夹,食完好满足。饮品:叫左泡沫咖啡同鲜
餐厅吹欧陆风,好似去左小岛海边餐厅咁,职员用英文介绍menu。Brunch set有头盘、主菜及饮品,每款都好多选择。头盘有4款,主菜都有18款。我哋叫左两个set,另外再加左个extra bites item同 甜品。
饮品:叫左泡沫咖啡同鲜奶咖啡,咖啡味刚好,唔会过浓。鲜奶咖啡有拉花,仲可以用黎呃吓like添。