2019-01-31
今日有朋友喺佛山嚟咗香港, 三个人晚饭又唔想食西餐,朋友应该唔系咁钟意食生嘢所以日本餐又唔啱。 于是俾我起一个discount app度揾到翠林, 真系好惊喜! 首先, 系有七折嘅 然后坐低嗌𩠌发现呢间星期四都全场爆满! 证明出品应该唔错🤞 然后开始点餐啦!佢最出名嘅避风塘炒蟹一定走唔甩,,发现佢除咗有一只蟹居然仲有龙虾! 炒蟹送龙虾真系第一次见 ,你可以拣大中小辣,我哋拣左小辣,完全可以接受。 避风塘色香味俱全, 食完又唔觉得咸,非常好然后到酸菜鱼- 以前成日以为呢啲系川菜一定好辣, 抖胆食一嚿,𠮶嚿鱼非常之滑,同酸菜好夹!又唔系好辣 好正!跟住老板介绍药膳精鸡-我哋叫咗半只,但系厨房唔小心蒸咗一只 唯有打包啦!不过呢个蒸鸡又系冇得顶, 有金针云耳红枣一齐蒸,只鸡亦都整得好滑!最后金沙虾球又系老板话一定要食嘅。我哋嗌咗三只, 好重咸蛋黄味 正呀好邪恶呀最尾既蒜蓉炒豆苗亦都冇失望仲未够饱嘅朋友可以嗌佢嘅蟹油炒面 绝对好食过出面嘅茶餐厅总括嚟讲呢间餐厅嘅经营模式同尖沙咀专食避风塘炒蟹嘅兴X差唔多 ,但系啲员工比较有礼貌,出品亦唔错一定返嚟。 最重要食完唔觉得颈渴唔使饮水!!! 而且唔收开
最尾既蒜蓉炒豆苗亦都冇失望
仲未够饱嘅朋友可以嗌佢嘅蟹油炒面 绝对好食过出面嘅茶餐厅
总括嚟讲呢间餐厅嘅经营模式同尖沙咀专食避风塘炒蟹嘅兴X差唔多 ,但系啲员工比较有礼貌,出品亦唔错一定返嚟。 最重要食完唔觉得颈渴唔使饮水!!! 而且唔收开瓶费 一定返嚟呀!!! 🍷