2019-03-15 2828 浏览
入到呢间意大利餐厅, 见到环境四周好有意大利风情,感觉好浪漫又舒服, 面积好大,分开上下两层,一早book咗枱,门口侍应生引领我哋沿著螺旋楼梯上楼上座位。餐厅布置好grand,好classic, 可能时间尚早,唔系太多人,好宁静,可以舒舒服服enjoy 下。首先我哋叫咗个意式小食拼盘, 个意式拼盘跟埋一个薄饼一齐食嘅, 望下个拼盘好丰富㖞,有虾啦、鱿鱼仔、火腿,有唔同种类嘅菇,仲有橄榄同好酸味味又甜甜地嘅梅子,依个前菜非常醒胃又好味。肉酱意粉都好好味 , 啲蕃茄酱汁好有意大利style风格, 丰富番茄酸甜味 ,意粉好弹牙,al dente 总之一个字烧烤猪扒有成两大块咁多,啲配菜都好多种类, 猪扒入口肉质好淋,好juicy,冇好重嘅猪味。食得咁开心当然梗系有压轴好戏甜品出场啦,叫咗个朱古力tiramisu 同埋焦糖炖蛋。味道都唔错,好嫩滑,但个人觉得甜左啲,不过意大利甜品系甜啲嘅。享受左一个食物有水准,环境又舒适浪漫嘅一晚,心情正到不得了呀。
餐厅布置好grand,好classic,

总之一个字