2009-03-15 23 浏览
谂住去香味屋食宵夜buffet, 男友死都话唔驶book位, 结果full哂冇得食.行行下海港城对出见到有个牌, 写住宵夜buffet $138再8折, 有生蚝任食.既然大家都只系想食蚝, $138亦唔系贵, 哩度又系太子旗下酒店, 心谂都唔会差得去边.虽然哩个价钱都唔expect质素会好得去边, 但完全冇谂过可以差到咁!9:45pm开始食, reception姐姐同我地讲食到11:00pm.入到去, 放食物既地方一眼睇哂, 细到不得了.男友拎左几只生蚝番黎试, 第一round果d都还算ok, 仲可以叫新鲜.问题系一来放得太少, 而又太多人食, 但refill得好慢! 足足等左两个字先再有.男友再拎多几只番黎, 哗..我未食过咁难食既生蚝, 超级唔新鲜仲要有怪味放弃生蚝, 唯有食其他野, 三文鱼刺身厚切, 食落已经知道系完全系唔新鲜...其他刺身仲有吞拿鱼同𫠒红鱼, 不过都已经唔敢食, 寿司就有几个款.试左个个赤贝, 旧饭大过块赤贝好多..仲要系硬既拎左碗桥麦面食, d面汁竟然系"是"油黎!! 我食左一啖之后真系咁既样试左咁多生野, 就食下d热食, 不过成晚黎黎去去都系得6样, 冇乜点
入到去, 放食物既地方一眼睇哂, 细到不得了.

试左个个赤贝, 旧饭大过块赤贝好多..仲要系硬既

试左咁多生野, 就食下d热食, 不过成晚黎黎去去都系得6样, 冇乜点转过款...
最好味系个煎鱼, 但就油到不得了..10:30pm左右出左个牛肉片, 完全切唔开...
甜品就冇乜问题, 个蓝莓芝士饼仲非常之有质素! 连唔太中意食芝士饼既男友都食左两件.
朱古力切饼就甜得济, 蜂蜜菊花芦荟jelly好滋润, 好有消暑feel, 亦唔太甜, ok!
饮左碗木瓜雪耳糖水, 出奇地有蕃薯糖水既味道...男友话因为有姜味......
成晚都唔知自己食左乜, 都知平野冇好, 但冇谂过polo旗下可以差到咁!!
特登上黎写就系唔想再有其他人中招, $138再8折的确唔系贵, 不过唔值得黎哩度食!!
2009-03-14
  • 蓝莓芝士饼