2022-09-15
好耐冇食lunch buffet,记得呢间系一间好味性价比高嘅自助餐,所以再嚟同之前一样,佢嘅食物款式可以话几乎完全冇转过,不过本来就冇乜所谓,因为最紧要佢本身款式都足够,而且食物绝大部份款都好味因为疫情,依家坐为舒服好多,两个人都有一张唔会好迫嘅枱不过整体食物质素好似下降咗少少,或者系我对佢期望太高 haha 因为之前觉得佢系非常完美!出名嘅招牌乳鸽一嚟啲人未入晒在已经俾人领晒,我急急忙影一张相 然后佢就消失咗😹不过其实最后都好容易拎,因为佢不断refill,可惜个质素好似一般,肉好干,其实烧鸭都有少少呢个问题,但系烧鸭又好味好多㖞猪脚姜就有少少失望,今次嘅蛋试咗三粒都觉得非常之硬,但系佢又唔似系问得好耐好入味𠮶种,所以唔知点解而且猪脚姜嘅味都有少少出入,唔知系咩问题,但系就唔好食当然都唔会难食啦海鲜质素我觉得keep到唔错,刺身嘅质素亦都OK,但系硬系觉得𠮶个铁刺身嘅婶婶好似发紧梦咁,讲完即刻唔记得咗我要咩,同埋好似呆呆滞滞串烧就长期都好窿,烧茄子嘅话几乎系好难揾到冇咩黑边嘅不过唔紧要啦卤水豆腐就同之前每一次一样好好味皮蛋咸蛋唔知点解会冇乜味烧牛肉第一次拎OK,第二次拎就好似擦子胶
因为疫情,依家坐为舒服好多,两个人都有一张唔会好迫嘅枱不过整体食物质素好似下降咗少少,或者系我对佢期望太高 haha 因为之前觉得佢系非常完美! 出名嘅招牌乳鸽一嚟啲人未入晒在已经俾人领晒,我急急忙影一张相 然后佢就消失咗😹不过其实最后都好容易拎,因为佢不断refill,可惜个质素好似一般,肉好干,其实烧鸭都有少少呢个问题,但系烧鸭又好味好多㖞 猪脚姜就有少少失望,今次嘅蛋试咗三粒都觉得非常之硬,但系佢又唔似系问得好耐好入味𠮶种,所以唔知点解而且猪脚姜嘅味都有少少出入,唔知系咩问题,但系就唔好食当然都唔会难食啦 海鲜质素我觉得keep到唔错, 刺身嘅质素亦都OK,但系硬系觉得𠮶个铁刺身嘅婶婶好似发紧梦咁,讲完即刻唔记得咗我要咩,同埋好似呆呆滞滞 串烧就长期都好窿,烧茄子嘅话几乎系好难揾到冇咩黑边嘅不过唔紧要啦
卤水豆腐就同之前每一次一样好好味
皮蛋咸蛋唔知点解会冇乜味 烧牛肉第一次拎OK,第二次拎就好似擦子胶😹不过肉味浓嘅 粉葛汤就真系超级赞!系呢餐最惊喜嘅!佢用猪展嚟煲,超级浓郁超级入味而且系饮咗咁多都完全唔会口渴!极力推介佢嘅老火汤 争啲唔记得讲佢个牛尾,牛味好差,虽然好多肉,但系又唔热又冇乜味生蚝正正常常,最正系今次唔使点排 甜品选择非常之多,而且有成六种口味嘅Häagen-Dazs大量供应!我依旧食我最爱而且记得呢度整得好好嘅豆腐花!我今次嘅中式糖水唔系红豆沙或者腐竹蛋,唔系我杯茶所以觉得冇咁好味,不过呢个只系个人好口味!因为佢个雪耳木瓜糖水都整得好食
服务态度非常之好,侍应好勤力收碟, 系个别吧枱嘅师傅一般般,发紧梦或者礼貌一般
整体而言都系非常满意,因为佢嘅性价比好高,食物虽然下降左质素,但系其实都系唔错嘅